Simit Çeşitleri Simit çeşitleri ile güzel simit tarifleri hazırlayabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz. Özellikle çocukları olan anneler için simit tarifleri önemli bir yere sahiptir. Beslenme çantalarına koymak ve onlara beslenme saatlerinde sağlıklı besinler vermek isteyen anneler tariflerimize rahatlıkla göz atabilir. Çayın veya ayranın yanında çok tercih edilen simit, kalori bakımından çok zengin bir besin değildir. Diyet programı uygulayan kişiler için ara öğün veya ana öğünde bir tane simide yer verilebilir. Tuzlu Simit Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Nasıl Yapılır? Derin bir hamur yoğurma kabı alıp içerisine unu ilave edin ve orta kısmını havuz gibi açın. Unun ortasına yumurta sarısı, su, tuz ve sıvıyağı ilave edip karıştırmaya başlayın. Harmanladığınız harcın üzerine de kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Bu hususta ele yapışmayacak şekilde bir hamur oluşturmaya özen gösterin. İstenilen kıvama gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın ve yuvarlayın. Ardından uzunlamasına olacak şekilde hamuru yuvarlaya yuvarlaya açın ve bir parmak uzunluğuna geldiğinde yuvarlak simit şeklini verip, hamurun iki ucunu birbirine hafif bastırarak yapıştırın. Yumurta akını bir kaseye alın ve hazırlanan simitleri önce yumurta akına ardından da susama batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Bütün simitleri tepsiye yerleştirdikten sonra tepsiyi 200 derecelik fırına gönderin ve her tarafları hafif kızarana kadar simitleri fırında pişirin. Mahlepli Simit Gerekli Malzemeler
Nasıl Yapılır? Mahlepli simit yapmak için un dışında kalan tüm malzemeleri bir karıştırma kabının içerisine alın. Üzerine azar azar un ilavesi yapıp yoğurmaya başlayın. Bu aşamada unu hamurun içerisine ilave ederken dikkatli olmaya özen gösterin. Aksi halde çok sert bir hamur yapabilirsiniz. Ele yapışmayacak nitelikte ve yumuşak bir hamur yaptıktan sonra hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Koparılan tüm parçaları simit şeklini verin ve şekil alan hamurları önce yumurta akına sonra ise susama batırıp fırın tepsisine dizin. Hamurun içerisinde yeteri kadar yağ bulunduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek yok. Bütün hamurları tepsinin içerisine dizdikten sonra tepsiyi fırına yollayın ve 185 derecelik fırında simitleri pişirin. Hafif pembeleşen mahlepli simitleri fırından alıp dinlendirmek için bir müddet bekletin ve sunum yapın. Afiyet olsun. Haşhaşlı Simit Gerekli Malzemeler
Nasıl Yapılır? Malzemelerden bir tane yumurta sarısını bir kasenin içerisine alıp kenara ayıralım. Haşhaşla yumurta sarısı simitlerin üzerine sürmek için kullanılacaktır. Diğer kalan malzemelerden un hariç geri kalan hepsini bir yoğurma kabının içerisine alın. Malzemeleri bir güzel yoğurun ve ardından içerisine azar azar un ilavesi yapın. Yoğrulan hamurun ele yapışmaması gerekiyor. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarlanmış hamurların ortasını delip simit şeklini verin ve fırın tepsisinin üzerine dizin. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra üzerlerine bir fırça ile yumurta sarısından sürün. Yumurtaya bulanmış olan simitlerin üzerine de haşhaş serpiştirin ve fırının ayarını 185 dereceye getirin. Haşhaşlı simitleri fırına gönderin ve her tarafları hafif kızarana dek pişirin. İstenilen kıvamda pişmiş olan simitleri fırından alıp birkaç dakika dinlendirin. Sıcak olarak simitleri tepsiden alırsanız eğer çatlar ve ufalanabilir. Ilındıktan sonra simitleri servis tabaklarına alıp sunum yapın. Afiyet olsun. |
Rehaset
11 Temmuz 2024 PerşembeSevdiklerime özel bir öğün hazırlamak istiyorum, simit çeşitlerinden hangisini tavsiye edersiniz? Özellikle çocukların beslenme çantaları için hangisi daha uygun olur?
Cevap yazAdmin
11 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Rehaset,
Sevdikleriniz için özel bir öğün hazırlamak harika bir fikir! Özellikle çocukların beslenme çantaları için daha besleyici ve pratik bir seçenek arıyorsan, kaşarlı simit veya susamı bol klasik simit tercih edebilirsin. Kaşarlı simit, içindeki peynirle hem daha doyurucu olur hem de çocukların sevebileceği bir tat sunar. Klasik simit ise her zaman popülerdir ve yanında peynir, domates gibi eklemelerle çeşitlendirilerek besleyici hale getirilebilir. Afiyet olsun!