simit.gen.tr
simit
Sosyal Medyada Paylaş
Mayalı Simit Tarifi
Açma Simit Tarifi
Haşhaşlı Simit
Simit
Kandil Simidi
Simit Diyeti
Simit Kaç Kalori
Kepekli Simit Kaç Kalori
Gevrek Simit
Küçük Simit Tarifi
Simit Ayran Diyeti
Kandil Simidi Kaç Kalori
Simit Tatlısı
Sirkeli Simit
Mahlepli Simit
Susamlı Simit Kurabiye
Çıtır Simit
Simit Poğaça
Kaşarlı Simit
Susamlı Simit Kaç Kalori
Simit Ayran Kaç Kalori
Simit Köftesi
Simit Kebabı
Kolay Simit Tarifi
Bayatlamayan Simit Tarifi
Simit Aşı
Pastane Simidi
Simit Tiridi
Ev Yapımı Simit
Kandil Simidi Oktay Usta
Simit Kurabiye
Ankara Simit Tarifi
Ankara Simidi
Simit Nasıl Yapılır
Susamlı Simit
Tüm Sayfalar >>









Mahlepli Simit

Mahlepli simit, ülkemizde sıklıkla yapılan ve en çok tüketilen simitlerin başında gelmektedir. İnsanların çok severek tükettikleri ve satın aldıkları bir simit olmasından dolayı sizlerde isterseniz kendi evinizde bu simit türünü kolayca yapacak ve evinize gelen misafirlerinize ya da çocuklarınıza ikram edebileceksiniz. Mahlep oldukça zengin olduğu ve insan sağlığına çok faydalı olmasından dolayı birçok insan bu faydalardan yararlanabilmek amacıyla günümüzde simit yaparken içerisine mahlep de katarak zenginleştirir. Mahlep ülkemizde Doğu Akdeniz taraflarında üretilen ve boyu yaklaşık olarak 10 metreyi bulan bir ağacın meyvesi olarak bilinmektedir. Bu meyveler toplanır ve kurutulup toz haline geitirilerek simit yapımında ya da poğaça yapımında kullanılır. Mahlep özellikle idrar sökücü etkisi bulunduğundan dolayı insanların tüketmesi gerekmektedir. Mahlep, mide koruyucu etkisi olduğu ve vücut içerisinde bulunan zararlı olan toksinlerin atılmasında faydalı olmasından dolayı tüketilmelidir.

Mahlepli simit
, kalori bakımından biraz yüksek olabilir. Fakat çok sağlıklı olmasından dolayı her zaman olmasa bile arada sırada tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca simit içerisinde kullanıldığı zaman ayrı bir tat verecek ve çok lezzetli olduğundan daha lezzetli simitler yapacaksınız. Özellikle mahlep çocukların daha kuvvetli ve sağlıklı olmasını sağlayacak ve yapılan araştırmalarda şeker hastası olan birçok insan içinde son derece faydalı olduğu gözlemlenmiştir. Mahlep çok güzel bir kokusu vardır. Bu yüzden yapılacak olan hamur işi gibi birçok yiyeceğe katılması durumunda yapılan hamur işlerinin daha lezzetli ve nefis bir tadının olmasını sağlamış olacaksınız.

Mahlepli simit, kandil simitleri yapılırken en çok mahlep kullanılmaktadır. Diğer büyük olan simitlere ya da simit poğaçalarda da sıklıkla kullanılmaktadır. Sizler de mutlaka hamur işi gibi yiyecekler yapacağınız zaman mahlep kullandığınız zaman, hamur işinizin daha lezzetli olacağını fark edecek ve lezzetli yemekler yapmış olacaksınız.
Mahlepli Simit
Mahlepli simit tarifi:

  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı toz maya ya da 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 5 su bardağı un
  • Susam

Mahlep simit yapılışı:

Bir tava içerisinde eriteceğiniz margarinin üzerine 1 tatlı kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı tuz ilave edilerek margarin eritilmeye başlanır. Ayrı bir kabın içerisine 5 su bardağı un konularak ortasında bir delik açılır. içerisine sıra ile eritmiş olduğumuz margarin ilave edildikten sonra, 1 su bardağı sıcak su, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta sarısı, toz maya ya da 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı mahlep, 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilerek yoğurulmaya başlanır Yaklaşık olarak 5 dakika kadar yoğurma işlemi devam edilir. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. Eğer suyu az ise fazladan su ilave edilir. Unutmayınız ki, güzel bir simit yapabilmek için mutlaka yoğurulan hamur dinlenmesi gerekmektedir. Fırın tepsimizi bol yağla yağlıyoruz ki, yapacağımız simitler piştiği zaman simitler kolaylıkla çıkabilsin. Aksi takdirde yapışacaktır.

Dinlenen hamur çok küçük parçalara bölünür. Kandil simiti şeklini alacak olan hamurumuzun üzerine ilk önce yumurta akı sürülür. Ardından üzerine susam dökülür. Daha önceden 200 derece ısıttığımız fırınımıza koyup yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişiriyoruz. Simitlerimizin üzeri kızarınca fırından çıkarıyoruz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2015 03:04:59

Mahlepli Simit Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Mahlepli Simit"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Susamlı Simit Kaç Kalori

Susamlı simit kaç kalori, yüzyıllar boyunca yapılan ve insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecek olan susamlı simit birçok insanın vazgeçilmezleri arasında olmaktadır. Özellikle de bekar insanların vazgeçemedikleri y...

Simit Tiridi

Simit tiridi, Kastamonu yöresine ait lezzetli bir yiyecektir. Bildiğiniz gibi tirit çoğu yörede tiritlik yufkadan, bayat pidelerden ya da sert mayasız ekmeklerden yapılıyor. Bu yöremizde susamsız olarak hazırlanan simitlerden yapı...

Simit Diyeti

Simit diyeti, simit diyeti 900 kalori içeren bir diyet listesidir. Özellikle kalori hesabı yaparak kilo vermek isteyen kişiler için ideal bir diyet listesidir. Kalori hesabı yapılarak kilo vermek diğer diyetlere oranla daha kolayd...

Tuzlu Simit

Tuzlu simit, Ev hanımlarının misafirleri geleceği zaman mutlaka mutfaklarında yapacakları simitlerden bir tanesi de tuzlu simit olmaktadır. Bu simit oldukça lezzetli olmasından ve yapılışı da çok kolay olmasından dolayı birçok ev...

Susamlı Simit Kurabiye

Susamlı simit kurabiye; kadınlar kabul günlerinde, akşam yemeklerden sonra içilecek olan çay servisinin yanına, gelen misafirlere ikram edilmek üzere yapılacak olan bu tarif hem sizi hemde sevdiklerini oldukça mutlu edecektir. Ağı...

Kolay Simit Tarifi

Kolay simit tarifi, hepimiz simit canımız çektiğinde bunu satın almayı tercih ederiz. Ancak evde kendimizin pişirdiği her tarifin daha lezzetli olduğunu söylememize bile gerek yok. Bu yüzden arada birde olsa, simitleri kendiniz ya...

Simit Aşı

Simit aşı, Gaziantep yöresine ait olan yöresel yemeklerden biridir. Hem çok kolay yapılır, hem de oldukça ekonomik bir tariftir. Özellikle yemeğiniz yoksa, kurtarıcı olarak simit aşı hazırlayabilirsiniz. Bundan sonra zaten kendini...

Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep yöresine ait mükemmel bir lezzete sahip olan bir yemektir. Bu yörede köftelik ince bulgura simit adı verilmiştir. Bu kebap türü mangalda hazırlanmasına rağmen, olanağı olmayan kişiler bunu fırında ya da ızg...

Ev Yapımı Simit

Ev yapımı simit, simit genellikle sokak satıcılarından, pastanelerden, simit fırınlarından alınsa da, bazen canınız evde simit yapmayı isteyebilir. Özellikle ülke dışında olanlar simiti özleyebilir. Çünkü simit ülkemize has bir yi...

Kaşarlı Simit

Kaşarlı simit, evde yapılır mı demeyin. Tarifimizi uygularsanız, aynı dışarıda yedikleriniz gibi mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz. Belki de dışarıda yediklerinizden daha lezzetli bir kaşarlı simit yapabilirsiniz. Simit oldukça...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

simit, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017