Kaşarlı Simit Tarifi Kaşarlı simit, evde yapılabilir mi demeyin. Tarifimizi uygularsanız, dışarıda yedikleriniz gibi mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz. Belki de dışarıda yediklerinizden daha lezzetli bir kaşarlı simit yapabilirsiniz. Simit, oldukça sevilen bir yiyecektir. İçine kaşarın girmesi hem lezzetini artırıyor hem de besleyici özelliğini artırıyor. Özellikle çocuklarınız için mutlaka bunu arada bir yapmalısınız. Hem konuklarınız için evde yapılmış farklı bir lezzet olacak hem de marifetleriniz konuşuluyor hale gelecek. İsterseniz birlikte kaşarlı simit yapmaya başlayalım. Kaşarlı Simit İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Kaşarlı Simit Nasıl Yapılır? Önce derin bir yoğurma kabının içine elenmiş unu koyun. Bunu kuru maya ve tuzla iyice karıştırın. İçine ılık suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın. Hamuru güzelce yoğurmanız gerekir. Biraz kıvamı sertçe olmalıdır. Daha sonra üzerine bir bez ya da streç örterek hamuru mayalanması için bir yere kaldırın. İsterseniz hamuru kabıyla birlikte naylon poşetin içine koyabilirsiniz. Bu daha hızlı mayalanmasını sağlar. Yazın havalar sıcak olduğunda mayalandırmada fazla zorluk çekmezsiniz. Ancak kış aylarında hamuru sıcak bir yere kaldırırsanız, mayalanma süresini kısaltabilirsiniz. Hamur mayalanma için beklerken, siz de kaşar peynirini dilimleyin. Kavrulmuş susamı geniş bir tabağın içine koyun. Geniş bir kabın içinde üzüm pekmezini ve suyu karıştırın. Bunlar hamur mayalandıktan sonra işimize yarayacak. Hepsinin hazır olması işimizi kolaylaştıracak. Hamur tam olarak mayalandıysa, hemen kaşarlı simitleri hazırlamaya başlayalım. Hamurdan kopardığınız parçaların ortasını elimizle bastırarak, içine dilimlenmiş olan kaşar peynirinden koyalım. Yuvarlak hamurun karşılıklı kenarlarını kapatarak, aynı poğaça yapar gibi hazırlayalım. Yalnız kapatma işlemini düzgün yapın. Çünkü pişme sırasında açılabilir ve kaşar peyniri tepsiye yayılabilir. Bunları önce hazırladığınız pekmezli suya batırın. Daha sonra kavrulmuş susama bulayın. İçine yağlı kâğıt serdiğiniz ya da yağladığınız fırın tepsisinin içine bunları yerleştirin. Bütün hamuru şekillendirdikten sonra, tepsinin içinde bunları biraz bekletin. Burada tepsi mayası dediğimiz mayalanma sürecini geçirsin. Bu arada siz de fırını 170 derecede ısıtın. Kaşarlı simitleri kızgın fırına koyun. Burada üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Kaşarlı simitleri sıcak olarak sevdiklerinize ikram edin. Ekstra Bilgiler Kaşarlı simit yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası vardır. Hamurun kıvamı ve mayalanma süresi, simidin lezzetini doğrudan etkileyen faktörlerdir. Ayrıca, pekmezli su karışımının oranları da simidin dışının parlak ve lezzetli olmasını sağlar. Susamların kavrulmuş olması, simidin daha aromatik olmasını sağlar. Bu tarif, evde kolayca uygulanabilir ve sonuçlarıyla sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecektir. Afiyet olsun! |