Simit Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Simit Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tatlısı

Simit tatlısı, halk arasında lokma tatlısı veya tulumba tatlısı gibi farklı isimlerle de anılmaktadır. Bu tatlının çıtır lezzetiyle keyifle tüketileceğini düşünüyoruz. Yapımı oldukça kolay olduğundan, canınız her istediğinde kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Tatlının en önemli püf noktası, hamurunun kıvamının doğru ayarlanmasıdır. Pürüzsüz kıvamda bir hamur elde etmelisiniz. Kızartılarak hazırlanan bu tatlıyı, ağır ateşte pişirmeniz gerekmektedir. Şerbetini baklava şerbetinden daha koyu hazırlamalı ve hamurunu kek hamurundan biraz daha sert yoğurmalısınız. Eğer bu noktalara dikkat ederseniz, mükemmel bir simit tatlısı hazırlayabilirsiniz. Şimdi birlikte tatlımızı hazırlamaya başlayalım.

Simit Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 fiske tuz
  • 3 adet yumurta
  • Kızartma için bol sıvı yağ

Şerbet Malzemeleri

  • 3 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Simit Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımızın yapımına başlamadan önce şerbetini hazırlayalım. Bir tencereye toz şekeri ve suyu koyarak orta ateşte kaynatmaya başlayın. Şerbetin kıvamı koyu olmalıdır. Bu nedenle pişerken dikkat edin. Kaynadıktan sonra içine bir dilim limon ekleyin. Bu, şerbetin sonradan şekerlenmesini önleyecektir. Kaynadıktan sonra 15-20 dakika kadar ateşte tutarsanız, şerbet istediğimiz kıvama gelecektir. Daha sonra şerbeti soğuması için tezgâhın üzerine alabilirsiniz.

Şerbet bir taraftan soğurken, biz de simit tatlısının hamurunu hazırlayalım. Bir tencerede suyu, tereyağını, toz şekeri ve tuzu bir arada kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 2,5 su bardağı unu ilave edin. Bu arada un topaklanmasın diye, hızlı bir şekilde tahta kaşıkla karıştırın. Hamur toparlandıktan sonra, 2-3 dakika kadar sert bir şekilde vurarak pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve hamurun ılınmasını bekleyin. Ilınan hamurun içine yumurtaları kırın ve karıştırarak hamurun içine yedirin. Bu işlemi yaparken hamurunuz parçalı gibi olabilir. Telaş etmeden karıştırmaya devam edin. Muhakkak bu görünüm düzelecektir. Ardından içine nişasta ve irmiği de ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Bu şekilde hamuru hazırlamış olduk. Şimdi derin bir kızartma tenceresine yeteri kadar sıvı yağ koyun. Bu miktar yaklaşık bir litre olmalıdır. Bu şekilde simit tatlıları daha iyi pişecektir. Hamurunuzu da sıkma torbasının içine alın. Tenceredeki sıvı yağ kızmadan hamuru içine koyacaksınız. Hamuru sıkma torbasıyla simit şeklini vererek sıvı yağın içine atın. İsterseniz aynı tulumba tatlısında olduğu gibi tırtıl kalıbı kullanabilirsiniz. Tatlınıza kendi elinizle bile şekil verebilirsiniz. Kızartma tenceresine yeteri kadar hamur koyduktan sonra orta ateşe alarak, simit tatlılarını pişirmeye başlayın. Tatlılar yağın üzerine çıkınca ateşin altını biraz kısabilirsiniz. Tatlı yavaş kızardığından, lezzeti de ağızda çıtır bir tat bırakacaktır. Pişen tatlıları soğumuş şerbete atın. Yaklaşık 1-2 dakika şerbetin içinde beklesinler. Daha sonra bunları servis tabağına alabilirsiniz. Kalan hamurları yeniden kızartmak için, yağın soğumasını bekleyin. Çünkü kızgın yağa atarsanız, simit tatlılarının içi hamur kalır ve istediğiniz gibi çıtır olmaz. Simit tatlılarını artık sevdiklerinizin beğenisine sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Keyfer

19 Temmuz 2024 Cuma

Simit tatlısını kızartırken yağın yeterince kızmaması durumunda tatlıların içi hamur kalır mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Evet Keyfer, yağın yeterince kızmadığı durumlarda simit tatlısının içi hamur kalabilir. Bu nedenle tatlıları kızartmadan önce yağın uygun sıcaklığa ulaşmasına dikkat etmelisin. Yağının yeterince kızdığını anlamak için bir parça hamur atarak kontrol edebilirsin; eğer hamur hemen yüzeye çıkıyor ve kızarmaya başlıyorsa, yağın sıcaklığı yeterlidir. Bu şekilde simit tatlılarının hem dışı kızarmış hem de içi pışmiş olur. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kandil Simidi Kaç Kalori?

Kandil Simidi Kaç Kalori?

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Simit Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kaç Kalori?

Simit Kaç Kalori?

Sirkeli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ankara Simit Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kepekli Simit Kaç Kalori?

Kepekli Simit Kaç Kalori?

Bayatlamayan Simit Tarifi ve Malzemeleri

Bayatlamayan Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Diyeti

Simit Ayran Diyeti

Simit Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Kaç Kalori?

Susamlı Simit Kaç Kalori?