Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit kebabı, Gaziantep yöresine ait mükemmel bir lezzete sahip bir yemektir. Bu yörede köftelik ince bulgura "simit" adı verilmiştir. Simit kebabı genellikle mangalda hazırlanmasına rağmen, fırında ya da ızgarada da yapılabilir. Her türlü lezzetli bir yemek ortaya çıkacaktır. Gaziantep mutfağında en önemli yeri kebaplar tutmaktadır. Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunduğundan, mutfak kültürü oldukça gelişmiştir. Özellikle yapılan köfte çeşitleri çok fazladır. Yaklaşık 26 tane köfte türü barındıran bir damak lezzetine sahip ilimizdir. Bunlardan birisi simit kebabıdır. Üstelik yapımı da oldukça kolaydır. Kebabı lezzetlendiren baharatlarla uyumu mükemmeldir. Yalnız içinde kullanacağınız kıymayı özel çektirin. İçindeki yağ oranını dengeleyin; ne fazla yağlı olsun ne de az yağlı olsun. Kebaba lezzetini verecek malzemelerden birisi budur. Umarız sizler de simit kebabını beğeneceksiniz. Özellikle Antep'e giderseniz bu yemeği orada yemenizi de tavsiye ederiz. Tadına doyamayacaksınız. Dilerseniz bu lezzetli tarifi birlikte hazırlamaya başlayalım.

Simit Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 650 gram orta yağlı kıyma
  • 200 gram ılık suyun içinde ıslatılmış siyah simit yani ince bulgur
  • 85 gram çam fıstığı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 demet maydanoz
  • Yeteri kadar köfte baharatı
  • Yeterince kimyon, tarçın ve karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 50 gram fıstık içi
  • Kaşar peyniri rendesi

Simit Kebabı Nasıl Yapılır?

Geniş bir tepsinin içine ılık suyun içinde ıslatmış olduğunuz simit bulguru ve orta yağlı kıymayı koyun. Ortasını açarak içine dövdüğünüz sarımsağı, rendelediğiniz kuru soğanı ve ince kıydığınız maydanozu ilave edin. Ardından karabiberi, kimyonu, tarçını, çam fıstığını, kırmızı pul biberi ve tuzu malzemelerle buluşturun. Bütün malzemeleri elinizle yoğurmaya başlayın. Tabiri caizse aynı çiğ köfte gibi döver şekilde yoğurmanız gerekir. Yoğurma işleminden sonra karışımdan kuşbaşı doğranmış etten biraz daha büyükçe parçalar koparın. Bunları elinizle yuvarlayın. Ardından ızgara şişlerine geçirin. Bunları ister mangalda ister ızgarada pişirmeye başlayın. Ardından servis tabaklarına aldığınız simit kebabının üzerine kaşar peyniri rendesi ve fıstık içi serpiştirin. Dilerseniz yanına soğan halkaları, marul dilimleri koyabilirsiniz. Konuklarınıza sıcak olarak ikram edeceğiniz simit kebabı eminiz çok beğenilecek. Böyle yöresel yemeklere mutfağınızda sıkça yer vererek, ülkemizin damak tadı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Eğer mangalda simit kebabını pişirebilirseniz, her yediğiniz köfteyi sıcak olarak tadabilir, daha fazla lezzetine varabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Küçük Simit Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Simit Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tarihi İlk Yapılışı ve Geliştirilmesi

Simit Tarihi İlk Yapılışı ve Geliştirilmesi

Güncel

Yumuşak Simit Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kandil Simidi Kaç Kalori?

Kandil Simidi Kaç Kalori?

Simit Diyeti Listesi

Simit Diyeti Listesi

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Gevrek Simit Tarifi ve Malzemeleri

Gevrek Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Kaç Kalori?

Simit Ayran Kaç Kalori?

Simit Tiridi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tiridi Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Simit Kaç Kalori?

Kepekli Simit Kaç Kalori?

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Kaç Kalori?

Susamlı Simit Kaç Kalori?