Simit Tiridi Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Simit Tiridi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tiridi Nedir?

Simit tiridi, Kastamonu yöresine ait lezzetli ve geleneksel bir yemektir. Tirit, genel olarak birçok yörede yufka, bayat pideler veya sert mayasız ekmeklerden yapılır. Ancak Kastamonu’da, susamsız olarak hazırlanan özel simitlerden yapılmaktadır. Susamsız simit, bu şehrimize özgü bir pişirme yöntemidir. Simit tiridi, kıymalı harcın çeşitli baharatlarla tatlandırılmasıyla hazırlanır ve mükemmel bir öğün oluşturur. Üstelik oldukça kolay bir yapımı vardır ve çocuklarınız bile bu lezzeti severek yiyecektir. Dışarıda fast food yiyecekler yerine, evde sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olarak simit tiridini yapmanızı tavsiye ederiz.

Simit Tiridi İçin Gerekli Malzemeler

  • 3-4 adet susamsız simit veya Kastamonu simidi
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 150 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Birkaç dal maydanoz

Simit Tiridi Nasıl Yapılır?

Tiridi hazırlamak için öncelikle kıymayı pişirin. Kıymayı bir tavaya koyarak, kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. İçine sıvı yağ, domates salçası, tuz ve kırmızı pul biberi ilave ederek, 5-6 dakika daha pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Bu işlemi yaparken, diğer aşamaları da yapmaya çalışırsanız sıcak bir servis hazırlayabilirsiniz.

Şimdi et suyunu bir tencereye koyun ve ocağın üzerinde kaynatın. İçine 2-3 cm uzunluğunda kestiğiniz Kastamonu simitlerini ekleyin. Simitlerin şekli bozulmadan 3-4 dakika pişirin. Daha sonra yumuşayan simitleri kevgirle servis tabağına çıkarın. Yoğurdun içine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve biraz tuz ilave edin. Bu karışımı yumuşayan simitlerin üzerine gezdirin. Kavurduğunuz kıymalı harcı yoğurtlu karışımın üzerine dökün. Bu malzemeleri sıcak olarak hazırlarsanız, simit tiridi daha lezzetli olur.

Servis tabağını ince kıydığınız maydanozla süsleyin. Dilerseniz, tiridin kıymalı harcına kekik, karabiber, kimyon gibi damak tadınıza hitap edecek baharatlar ilave edebilirsiniz. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirebilirsiniz. Simit tiridi, çok güzel bir öğün olacaktır. İster öğle yemeğinde, ister akşam yemeğinde hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Nuran

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Simit tiridini yaparken simitlerin şeklinin bozulmaması için ne yapmalıyız?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Nuran Hanım, simit tiridini yaparken simitlerin şeklini korumak için birkaç püf noktasına dikkat edebilirsiniz. Öncelikle, simitleri çok küçük parçalara ayırmamaya özen gösterin. Fırında hafifçe kurutarak simitlerin dayanıklılığını artırabilirsiniz. Ayrıca, tiridin sosunu ya da suyunu eklerken simitlerin üzerine yavaşça dökün ve hemen karıştırmamaya dikkat edin. Bu sayede simitler yumuşarken şeklini koruyacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Simit Tiridi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tiridi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Simit Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Simit Ayran Kaç Kalori?

Simit Ayran Kaç Kalori?

Güncel

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Simit Diyeti Listesi

Simit Diyeti Listesi

Simit Ayran Diyeti

Simit Ayran Diyeti

Küçük Simit Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tarihi İlk Yapılışı ve Geliştirilmesi

Simit Tarihi İlk Yapılışı ve Geliştirilmesi

Susamlı Simit Kaç Kalori?

Susamlı Simit Kaç Kalori?

Yarım Simit Kaç Kalori?

Yarım Simit Kaç Kalori?

1 Simit Kaç Kalori?

1 Simit Kaç Kalori?