Simit köftesi, Kahramanmaraş yöresine ait lezzetli bir yemektir. İnce kısır bulgurla yapılan bu köfte, içine soğan, karabiber, reyhan gibi baharatlar ilave edilerek lezzetlendirilir. Tarifinize kendi damak tadınıza uygun baharatlar da ekleyebilirsiniz. Yöresel yemeklerin tadına varmak için, yerinde yemenizi tavsiye ederiz. Ancak, evde de bu lezzeti yakalayabilirsiniz. Her gün ne pişireceğinizi düşünmek yerine, böyle farklı tarifleri denemenizi öneririz. Şimdi simit köftesi yapımına başlayabiliriz. Kolay gelsin. Malzemeler
Yapılışı Simit köftesini hazırlamak için önce köftelik bulguru kabartmamız gerekiyor. Uygun bir kabın içine koyduğunuz ince bulgura üzerini bir parmak kadar geçecek kaynar su dökün. Bunun üzerine bir kapak kapatarak, bulgurun suyunu çekmesini ve kabarmasını bekleyin. Çok kısa sürede bulgur hazır hale gelecektir. Bu arada, kuru soğanları ayıklayarak çok ince şekilde doğrayın. Domatesleri yıkayarak rendeleyin. Yeşil biberleri temizleyerek ince doğrayın. Bir tencerenin içine zeytinyağını koyun. İçine doğradığınız kuru soğanları ve yeşil biberleri ilave ederek kavurmaya başlayın. Daha sonra içine domates ve biber salçasını ilave edin. Salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin. İçine rendelediğiniz domatesleri ilave edin. Bunlar pişerken içine ince kıyılmış maydanozları ve dereotunu atın. Ardından baharatları ilave ederek, iç malzemenin tamamlanmasını sağlayın. Şimdi kabarmış olan ince köftelik bulguru bu malzemeyle birlikte harmanlayın. Bunların iyice özdeşleşmesi gerekir. Bu, bir çeşit bildiğimiz kısır tarifinin farklı bir yapılışıdır. Umarız tarifi beğeneceksiniz. Servis tabağına aldığınız simit köftesini biraz dereotuyla süsleyebilirsiniz. Sevdiklerinize ılık olarak ikram edeceğiniz simit köftesi, damaklarına hitap edecektir. Bu tarifi özellikle gündüz çay saatlerinde ya da yemeklerin yanında garnitür olarak hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun. |