Pastane Simidi Pastane simidi, hepimizin alışık olduğu, kahvaltı sofralarının ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu lezzeti evde kendiniz hazırlamak isterseniz, sizler için mükemmel bir tarif hazırladık. İçine koyduğumuz mahlebi sevmeyenler ilave etmeyebilir, ancak mahlep simide ayrı bir lezzet ve aroma katacaktır. Biz koymanızı tavsiye ederiz. Pastane simidini kahvaltı için, çay saatlerinizde ya da çocuklarınızın ara öğünleri için hazırlayabilirsiniz. Üstelik kendi ellerinizle yaptığınızdan, gönül rahatlığıyla sevdiklerinizin tüketimine sunabilirsiniz. Şimdi birlikte pastane simidi yapımına başlayabiliriz. Pastane Simidi İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Pastane Simidi Nasıl Yapılır? Yoğurma kabının içine elenmiş unu koyun. Ortasını açarak içine yumurtayı, şekeri, yoğurdu, sıvı yağı, tuzu, mahlepi ve kuru mayayı ekleyin. Malzemelere suyu yavaşça ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın. Hamuru iyice yoğurduktan sonra, mayalanması için uygun bir yere kaldırın. Hava soğuksa biraz daha uzun sürede mayalanacaktır. Hamurunuz iki katı büyüklüğüne ulaştığında, yeterince mayalanmış sayılır. Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde 2 parça koparın. Bunların her ikisini çubuk şeklinde uzatın. Ardından ikisini birbirine dolayarak, halka şeklini verin. Uçlarını sıkıca kapatın. Bu arada pekmez ve suyu bir kabın içinde karıştırın. Hazırladığınız simitleri bu pekmezli karışımın içine daldırın. Daha sonra kavrulmuş susamın içine atarak simitleri susama bulayın. Bunları yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Tepsideki simitlerin yaklaşık bir saat kadar mayalanmasını bekleyin. Tepsideki simitler mayalanırken, fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Fırının içine bir kasenin içinde su koymayı unutmayın. Çünkü pastanelerdeki fırınlar buharlama usulüyle simitleri pişirir. Bu sayede simitler pişerken sertleşmez. Siz bunu kasenin içine koyduğunuz suyla yapabilirsiniz. Simitler iyice mayalandıktan sonra, kızmış fırına koyarak pişirmeye başlayın. Kısa sürede pastane simitleri pişecektir. Konuklarınıza çayla birlikte, ılık olarak ikram etmenizi tavsiye ederiz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Pastane simidi yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunmaktadır. Öncelikle, hamurun mayalanma sürecinde hamuru sıcak bir ortamda bekletmek önemlidir. Ayrıca, hamurun yoğurma işlemi sırasında yeterince yoğrulması, simidin dokusunu olumlu yönde etkileyecektir. Eğer evinizde buharlı fırın yoksa, fırının içine su dolu bir kap koyarak buhar oluşturabilirsiniz. Bu sayede simitleriniz pastane simidi gibi çıtır olacaktır. |
Özge
10 Nisan 2024 ÇarşambaBizim orada buna kandil simidi deniliyor genellikle. Adının pastane simidi olduğunu ilk kez öğreniyorum. Yapılışı çok kolay gibi gözüküyor. Ancak içerisine neden yoğurt ve pekmez konulduğunu anlayamadım. Bu durumun sebebini bilen var mı acaba? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.
Cevap yazAdmin
10 Nisan 2024 ÇarşambaMerhaba Özge Hanım,
Kandil simidi olarak da bilinen bu tarifin içerisinde yoğurt ve pekmez bulunmasının sebebi, hamurun daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamaktır. Yoğurt hamura nem katarken, pekmez ise hem tat hem de renk verir. Umarım bu bilgi yardımcı olur.
Sevgiler,