Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Simit

Sütlü simit, oldukça yumuşak ve lezzetli olması nedeniyle insanlar tarafından gevrek simide alternatif olarak tercih edilmektedir. Özellikle yaşı ilerlemiş bireyler ve diş problemi yaşayanlar için sütlü simit daha cazip bir tercih olmaktadır. Bu makalede sütlü simidin yapım süreci, kalori değeri ve malzemeleri hakkında detaylı bilgi verilecektir.

Sütlü Simidin Avantajları

Sütlü simit, gevrek simide göre daha yumuşak bir yapıya sahiptir, bu nedenle dişleri hassas olan bireyler tarafından daha kolay tüketilebilir. Aynı zamanda evde yapılabilmesi, hijyen ve sağlık açısından avantaj sağlar. Hazır gıdalardan uzak durarak, kontrol edilebilir malzemelerle yapılan sütlü simit, çocukların beslenme çantalarına da eklenebilir.

Sütlü Simit ve Kalori Değeri

Sütlü simit yaklaşık 230 kalori içermektedir ve bu miktar beş-altı dilim ekmeğe eşdeğerdir. Sağlıklı bir diyet sürdürebilmek için sütlü simidi üç-dört günde bir tüketmek ve yanında yüksek kalorili gıdalardan kaçınmak önerilmektedir. Özellikle krem peynir ve sıcak çay ile tüketildiğinde oldukça lezzetli bir atıştırmalık olmaktadır.

Sütlü Simit Malzemeleri

  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (Tercihen zeytinyağı kullanılabilir)
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 250 gram susam

Sütlü Simit Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine 2 su bardağı elenmiş un konulur. Ortasında bir delik açılarak sırasıyla 1 çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı şeker, 2 tatlı kaşığı toz maya ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Tüm malzemeler kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Hamurun yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulması gerekmektedir. Hamurun daha lezzetli olabilmesi için yoğurulan hamurun üzeri örtülerek 1 saat kadar dinlendirilmelidir.

Tepsiyi yağlamalı veya yağlı kâğıt serilmelidir. Dinlenmiş hamurdan parça alınarak simit şekli verilir. Simitler tepsiye dizilmeden önce üzeri susam ile kaplanır ve önceden 170 derece ısıtılmış fırına konulur. Yaklaşık 15 dakika pişirilir. Her fırın farklı ısılarda pişirebileceği için fırın sıcaklığını kendinize göre ayarlamanız gerekmektedir. Sütlü simitlerin üzeri kızarana kadar pişirilmelidir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Aras ege

20 Mayıs 2024 Pazartesi

Merhaba ben sabah ise gitmek için erken saatte uyanıyorum bu nedenle evde kahvaltı yapamıyorum. İş yerinde sütlü simit ve yanında peynir ile çok güzel bir kahvaltı yapıyorum.Yumusak olmasi diger gevrek simit sert oldugu icin daha guzel.Kahvaltima bu lezzeti katan sütlü simit nasıl yapılıyor. Acaba ev ortamında sütlü simit nasıl yapabilirim.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Aras ege bey,

Sütlü simit tarifiyle ilgili bilgi vermekten memnuniyet duyarım. İşte evde sütlü simit yapmanın tarifi:

Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 paket instant maya (10 gram)
- Yarım su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)
- Susam (üzeri için)

Yapılışı:
1. Ilık süt ve suyu bir kasede karıştırın. ޞekeri ve mayayı ekleyerek karıştırın ve 10 dakika bekletin.
2. Ayrı bir kaba sıvıyağı koyun, tuz ekleyin ve maya karışımını ekleyin.
3. Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
4. Hamuru 30-45 dakika mayalanmaya bırakın.
5. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verin.
6. Simitleri önce suya, sonra susama batırın.
7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızaran kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Umarım bu tarifle evde de iş yerindeki kadar lezzetli sütlü simit yapabilirsiniz.

Sevgiler,
[Your Name]

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Simit Diyeti Listesi

Simit Diyeti Listesi

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşhaşlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kandil Simidi Kaç Kalori?

Kandil Simidi Kaç Kalori?

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

1 Simit Kaç Kalori?

1 Simit Kaç Kalori?

Yumuşak Simit Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Nasıl Yapılır?

Simit Nasıl Yapılır?

Kolay Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kandil Simidi Oktay Usta

Kandil Simidi Oktay Usta

Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Mahlepli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mahlepli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri