Kolay Simit Tarifi Hepimiz, canımız simit çektiğinde genellikle dışarıdan satın almayı tercih ederiz. Ancak, evde kendi ellerimizle yaptığımız her şeyin daha lezzetli olduğunu söylemeye gerek bile yok. Bu nedenle, arada bir de olsa simitleri evde yapmayı denemelisiniz. Hem oldukça kolay bir şekilde hazırlanabiliyor. Sadece hamuru hazırlayıp, mayalanmasını beklemeniz yeterli olacak. Bunun dışında sizi oyalayacak, zaman kaybettirecek herhangi bir aşama bulunmuyor. Dilerseniz kolay simit tarifini birlikte hazırlayalım ve ne kadar kolay yapıldığını görelim. Kolay Simit Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Kolay Simit Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle bir yoğurma kabı hazırlayın. Bu kabın içine toz şekeri, tuzu ve kuru mayayı ekleyip iyice karıştırın. Ardından sıvı yağı ilave edin. Hamur malzemelerinin içindeki 4 su bardağı unu yoğurma kabına ekleyin. Şimdi hamuru yoğurmaya başlayın. Kalan 1 su bardağı unu hamurun kıvamını tutturmak için kullanacağız. Biraz sert kıvamlı bir hamur hazırlamamız gerekiyor. Kıvamını yakaladığınız hamuru üzerini örterek dinlenmeye bırakın. Hamur, iki katı büyüklüğüne ulaşıncaya kadar mayalansın. Hamur mayalanırken, siz de pekmezli karışımı hazırlayın. Bir kasenin içine pekmez ve suyu koyarak iyice karıştırın. Simitleri soğuk pekmezleme yöntemiyle hazırlayacağız, yani pekmezli suyu kaynatmayacağız. Diğer tarafta kavrulmuş susamı geniş bir tabağın içine koyun. Eğer kavrulmuş simit susamı bulamazsanız, susamları teflon tavada ağır ağır kavurabilirsiniz. Susamları kavrulmuş kullanmamızın nedeni, piştiğinde beyaz kalmamaları içindir. Artık hamur mayalanmıştır. Hamuru tezgahın üzerine alın ve istediğiniz büyüklükte parçalar koparın. Her bir parçayı çubuk şeklinde şekillendirin. İki çubuk hamuru birbirine dolayın ve uçlarını birleştirerek simit şekli verin. Hamura şekil vermekte hiç zorlanmayacaksınız çünkü hamur mayalandıktan sonra yeterince elastik bir yapıda olacak. Bu arada fırın tepsisini yağlayın ya da altına yağlı kağıt serin. Simitleri önce pekmezli su karışımına batırın, ardından kavrulmuş susama bulayın. Bunları fırın tepsisine yerleştirin. Tepside simitler mayalanmaya devam etsin. Siz de fırınınızı 220 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. İçine bir kasenin içinde su koyun. Bu, fırına buhar verecek ve simitlerin daha yumuşak pişmesini sağlayacaktır. Isınan fırına simit tepsisini koyabilirsiniz. Simitler iyice kızarıncaya kadar pişirin. Pişen simitleri fırından aldıktan sonra biraz soğumasını bekleyin. Kolay simit tarifini dilediğiniz zaman hazırlayabilirsiniz. Sizi oyalayan sadece hamurun mayalanma süresi olacaktır. Onun dışında kolayca pişecektir. Yanında peynir ve çay ile birlikte kahvaltı sofralarınızı, çay saatlerinizi şenlendirecek bu tariften sevdiklerinizi mahrum bırakmayın. Afiyet olsun. |