Haşhaşlı Simit Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Haşhaşlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Simit

Haşhaşlı simit, az zahmetle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz, oldukça lezzetli bir simit tarifidir. Özellikle hanımların kabul günlerinde ve çay saatlerinde misafirlerine ikram edebilecekleri kusursuz bir seçenek sunar. Herkese mutlaka denemelerini tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Haşhaşlı Simit Malzemeleri

  • 250 gram oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı veya margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 yemek kaşığı sirke
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (Sarısı ile beyazı ayrılmış)
  • Aldığı kadar un
  • Küçük bir kase mor haşhaş

Haşhaşlı Simit Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamur karıştırma kabının içine tereyağı ve sıvı yağı koyarak parmak uçlarımızla birbirleri ile kaynaşana kadar karıştırıyoruz. Ardından yumurtanın sarısını, sirkeyi, tuzu ve toz şekeri ilave edip, karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra unumuzu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. En son kabartma tozunu da ilave edip, özlü ve kıvamlı bir hamur haline gelinceye kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz. Hamuru istenilen kıvamı aldıktan sonra üzerine nemli bir bez örtüp, 5-10 dakika dinlendiriyoruz.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucumuzun içinde yuvarlayarak küçük küçük bezeler oluşturuyoruz. Daha sonra bu bezeleri iki elimizin iç kısmıyla tezgahın üzerinde yuvarlayarak uzun rulolar oluşturuyoruz. Bu ruloların iki ucunu birleştirerek simit şeklini veriyoruz. Bu şekilde hazırladığımız simitleri önce ayırmış olduğumuz yumurta beyazına, daha sonra ise haşhaşa bandırarak, yağlı kağıt serdiğimiz veya sıvı yağ ile yağladığımız fırın tepsisine çok fazla sıkıştırmadan yerleştiriyoruz.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Meram

12 Temmuz 2024 Cuma

Ben bu tarifte yer alan sirkenin tam olarak ne işe yaradığını merak ediyorum, sirke koymasak da olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Meram, sirke tariflerde genellikle asidite katmak, lezzeti dengelemek ve bazen de malzemelerin daha iyi pişmesini sağlamak için kullanılır. Sirkenin asitli yapısı, özellikle et ve sebzelerin daha yumuşak olmasına yardımcı olabilir. Ancak, sirke koymasan da tarifin çoğu durumda yine lezzetli olacağını düşünüyorum, fakat tadında ve dokusunda ufak farklılıklar olabilir. Denemek ve damak tadına en uygun olanı bulmak en iyisi!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Yarım Simit Kaç Kalori?

Yarım Simit Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Diyeti

Simit Ayran Diyeti

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kandil Simidi Oktay Usta

Kandil Simidi Oktay Usta

Güncel

Kolay Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

1 Simit Kaç Kalori?

1 Simit Kaç Kalori?

Güncel

Yumuşak Simit Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Simit Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Kaç Kalori?

Susamlı Simit Kaç Kalori?

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Kaç Kalori?

Simit Ayran Kaç Kalori?

Simit Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Simit Kaç Kalori?

Kepekli Simit Kaç Kalori?