Çıtır çıtır lezzetiyle çay saatlerinin ve kandil günlerinin vazgeçilmezi olan kandil simidi, ülkemizin geleneksel tatlarından biridir. Oktay Usta'nın tarifiyle, pastanelerde yapılan kadar lezzetli kandil simidini evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin. Kandil Simidi Oktay Usta Malzemeleri
Kandil Simidi Oktay Usta Nasıl Yapılır? İlk olarak, oda sıcaklığında yumuşamış margarini hamur karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine sıvı yağı ekleyip, elimizle karıştırarak malzemelerin birbirine iyice kaynaşmasını sağlıyoruz. Ardından yoğurdu ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Yumurtanın sarısını ekleyip beyazını daha sonra üzerine sürmek üzere ayrı bir kâseye ayırıyoruz. Daha sonra sırayla mahlebi, toz şekeri ve tuzu ekliyoruz. Eklenen malzemeleri biraz karıştırdıktan sonra, yavaş yavaş unu ilave ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar un eklemeye devam ediyoruz. En son kabartma tozunu da ekleyip, güzel ve özlü bir hamur elde edinceye kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz. Hazır hale gelen hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 10 dakika kadar dinlendiriyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizin içinde yuvarlayarak bezeler oluşturuyoruz. Bu bezeleri tezgâhın üzerinde yuvarlayarak ince rulo şeklini veriyoruz. (Hazırladığımız ruloların çok kalın olmaması gerekiyor, pişerken daha da kabarıp kalınlaşırlar. Bu yüzden boyutunu iyi ayarlamak gerekir.) Ardından iki ucunu birleştirerek simit şeklini veriyoruz. Simidi önce yumurtanın beyazına, ardından susama bandırarak, yağlı kâğıt serdiğimiz veya sıvı yağla yağladığımız fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak sıralıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ve İpuçları
|