Kandil Simidi Oktay Usta
06 Temmuz 2024

Kandil Simidi Oktay Usta


Çıtır çıtır lezzetiyle çay saatlerinin ve kandil günlerinin vazgeçilmezi olan kandil simidi, ülkemizin geleneksel tatlarından biridir. Oktay Usta'nın tarifiyle, pastanelerde yapılan kadar lezzetli kandil simidini evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Kandil Simidi Oktay Usta Malzemeleri

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 100 gram margarin
  • 1 adet iri boy yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • Küçük bir kase susam
  • Aldığı kadar un

Kandil Simidi Oktay Usta Nasıl Yapılır?

İlk olarak, oda sıcaklığında yumuşamış margarini hamur karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine sıvı yağı ekleyip, elimizle karıştırarak malzemelerin birbirine iyice kaynaşmasını sağlıyoruz. Ardından yoğurdu ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Yumurtanın sarısını ekleyip beyazını daha sonra üzerine sürmek üzere ayrı bir kâseye ayırıyoruz. Daha sonra sırayla mahlebi, toz şekeri ve tuzu ekliyoruz.

Eklenen malzemeleri biraz karıştırdıktan sonra, yavaş yavaş unu ilave ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar un eklemeye devam ediyoruz. En son kabartma tozunu da ekleyip, güzel ve özlü bir hamur elde edinceye kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz. Hazır hale gelen hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizin içinde yuvarlayarak bezeler oluşturuyoruz. Bu bezeleri tezgâhın üzerinde yuvarlayarak ince rulo şeklini veriyoruz. (Hazırladığımız ruloların çok kalın olmaması gerekiyor, pişerken daha da kabarıp kalınlaşırlar. Bu yüzden boyutunu iyi ayarlamak gerekir.) Ardından iki ucunu birleştirerek simit şeklini veriyoruz. Simidi önce yumurtanın beyazına, ardından susama bandırarak, yağlı kâğıt serdiğimiz veya sıvı yağla yağladığımız fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak sıralıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

  • Kandil simidini daha lezzetli yapmak için, unun kalitesine dikkat edilmelidir. İyi kalite un, hamurun daha iyi kabarmasını sağlar.
  • Mahlep, kandil simidine özgü lezzeti veren baharattır. Eğer mahlep bulamazsanız, tarçın veya anason ile de alternatif bir aroma elde edebilirsiniz.
  • Susamları önceden kavurmak, simidin üzerindeki susamların daha çıtır ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.
  • Kandil simidini hava almayan kaplarda saklayarak tazeliğini uzun süre koruyabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Simit Ayran Diyeti

Simit Ayran Diyeti

Editörün Seçtiği

Simit Diyeti Listesi

Simit Diyeti Listesi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gevrek Simit Tarifi ve Malzemeleri

Gevrek Simit Tarifi ve Malzemeleri

Yarım Simit Kaç Kalori?

Yarım Simit Kaç Kalori?

Kolay Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simit Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kandil Simidi Kaç Kalori?

Kandil Simidi Kaç Kalori?

Güncel

Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mahlepli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mahlepli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Kaç Kalori?

Simit Ayran Kaç Kalori?

Simit Çeşitleri Nelerdir?

Simit Çeşitleri Nelerdir?

Susamlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Tarifi ve Malzemeleri