Simit Aşı Gaziantep yöresine ait olan simit aşı, hem kolay hazırlanışı hem de ekonomik olmasıyla bilinen geleneksel bir yemektir. Özellikle yemek yapacak zamanınız olmadığında kurtarıcı bir tarif olabilir. Simit olarak bilinen ince köftelik bulgurla hazırlanan bu yemek, mutfakta fazla deneyimi olmayanların bile rahatlıkla yapabileceği bir yemektir. Gaziantep yöresinde, "Simit aşı bilmeyen avrat olamaz" şeklinde bir espri de bulunmaktadır. Bu da yemeğin ne kadar kolay hazırlandığını göstermektedir. Şimdi, birlikte simit aşı hazırlamaya başlayalım. Gerekli Malzemeler
Simit Aşı Nasıl Yapılır? Önce bir tavada, ince yemeklik doğradığınız 1 adet kuru soğanı ve ince doğranmış yeşil biberleri sıvı yağ ile birlikte kavurmaya başlayın. Soğanlar hafif pembeleşince kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurmayı sürdürün. Ardından domates ve biber salçasını ekleyin ve salçanın kokusunu duyana kadar pişirmeye devam edin. Son olarak karabiberi ekleyebilirsiniz. Bu karışıma 3-4 su bardağı sıcak su ve tuzu ekleyin. Hemen ardından simitlik bulguru ilave edebilirsiniz. Bulgurlar iyice yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. Simit aşı, normal pilavdan biraz daha sulu olmalıdır. Eğer suyu az gelirse ilave edebilirsiniz. Başka bir tavada, geri kalan kuru soğanları ince doğrayın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kırmızı pul biberi de ekleyin. Pişmiş simit aşının üzerine hazırladığınız soğanlı biberi ilave edebilirsiniz. Gördüğünüz gibi, simit aşı bu kadar kolay hazırlanıyor. Artık sevdiklerinize bu lezzetli yemeği ikram edebilirsiniz. Sıcak sıcak, yanında ayran, turşu, tere ve turp gibi garnitürlerle mükemmel bir öğle yemeği olacaktır. Afiyet olsun. |