Kandil Simidi

Kandil simidi; kandil günlerinde yapılacak olan lezzetlerin başında, en harika simit tarifleri arasında yer almaktadır. Hamur işi yapmak isteyen kişilerin tariflerinde ilk sıralarda yer alan ve baş tacı olan kandil simidi, isteğe göre mahlep konularak hem oldukça nefis bir lezzet hem de oldukça harika bir koku sayesinde daha da çok tercih edilmektedir.
Kandil simidi bayatlamayan hamur işleri arasında yer almaktadır. Kandil simidi sadece kandil günlerinde değil aynı zamanda kişilerin canı çektiği zaman ya da özel günlerde rahatlıkla yapabilecek lezzetli hamur işi tarifleri arasında yer almaktadır. Kandil simidinin iki çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biri mahlep kullanılarak yapılan kandil simidi diğeri ise mahlep kullanılmadan yapılan kandil simididir. İlk olarak mahlep kullanılmadan yapılan kandil simidinin tarifine bakalım.

Mahlep Olmadan Kandil Simidi Malzemeleri

  • 5 su bardağı un
  • Yaklaşık olarak 200 gram margarin (Oda sıcaklığında olmalı)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tane yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket hamur kabartma tozu

Hamur Üzeri için

  • 2 tane yumurta akı
  • Yeteri kadar susam
  • Yeteri kadar çörek otu

Mahlep Olmadan Kandil Simidi Nasıl Yapılır?


İlk olarak derin bir kabın içine 5 su bardağı unu koyuyoruz ve ortasını çukur haline getiriyoruz.
Ortasını çukur haline getirdiğimiz unun içerisine oda sıcaklığında bulunan yaklaşık olarak 200 gram margarini ve 2 adet yumurtanın sarısını ekleyerek el yardımıyla bir müddet yoğuruyoruz. El yardımı ile bir müddet yoğurduğumuz hamurun olduğu derin kabın içerisine 2 çorba kaşığı sirke, yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı şeker, 2 çay kaşığı tuz ve 1 paket hamur kabartma tozunu da ekleyerek el yardımı ile güzel bir şekilde iyice yoğuruyoruz. Yumuşak bir kıvama gelen hamuru yaklaşık olarak 10 dakika bekletiyoruz. Yaklaşık olarak 10 dakika bir kenarda beklettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak koparıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparılan parçaları parmak genişliğinde şeritler yapıyoruz ve simit şeklinde birleştiriyoruz. Bu sırada fırın tepsisine yağlı kâğıt seriyoruz ve simit şekline getirdiğimiz hamurları yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine güzel bir şekilde yerleştiriyoruz. Daha sonra hamurun üzeri için ayırdığımız 2 tane yumurta akını hamurların üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz. Daha sonra isteğe göre çörek otu ve susamları üzerine yumurta akı sürülmüş olan hamurların üzerine serpiştirerek önceden 200 dereceye ayarlanmış fırına atıyoruz. Simitlerin üstleri kızarana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Üzerleri kızaran simitleri fırından alarak servis için hazırlayabiliriz.

Afiyet Olsun.

Mahlepli Kandil Simidi Malzemeleri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket margarin
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Alabildiği kadar un
Mahlepli Kandil Simidi Üzeri için
  • 1 yumurta akı
  • Susam
  • Çörek otu
Mahlepli Kandil Simidi Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine sıvı yağ, yoğurt ve 1 paket margarini koyuyoruz ve el yardımıyla yoğurmaya başlıyoruz. Daha sonra derin kabın içerisine toz şeker, tuz, kabartma tozu ve alabildiği kadar un eklenerek el yardımıyla güzel bir şekilde yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir. Elde edilen yumuşak hamur yaklaşık olarak yarım saat bir kenarda dinlendirilmelidir. Yaklaşık olarak yarım saat bir kenarda dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve ceviz büyüklüğünde koparılan bu parçalar parmak genişliğinde şeritler haline getirilerek şeritler yapıyoruz ve simit şekline getiriyoruz. Daha sonra el yardımı ile hazırlanan bu simitler önce yumurtanın akına daha sonra ise isteğe göre çörek otuna ya da susama batırılır. Bu sırada fırın 190 dereceye ayarlanır. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir ve el yardımı ile hazırlanan simitler yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine düzgün bir şekilde dizilir. Önceden 190 dereceye ayarlanmış olan fırına simitlerin dizildiği fırın tepsisi konur ve simitler kızarana kadar pişirilir. Kızaran simitler fırından çıkarılarak servis edilmek için hazırlanır. Artık kandil simitlerini servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 11:23:10
Kandil Simidi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kandil Simidi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kandil Simidi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Simit Köftesi

Simit köftesi, bu tarifimiz de Kahramanmaraş yöremize ait lezzetli yemeklerden biridir. Simit köfte ince kısırlık bulgurla yapılan, içine soğan, karabib...
Devamını Oku

Simit Ayran Kaç Kalori?

Simit ayran kaç kalori, ülkemizde sıklıkla tüketilen ve çok sevilerek yenilen bir gıda olan simit yanında en çok ayranla tüketildiği için insanlar tarafından...
Devamını Oku

Susamlı Simit Kaç Kalori?

Susamlı simit kaç kalori, yüzyıllar boyunca yapılan ve insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecek olan susamlı simit birçok insanın vazgeçilmezl...
Devamını Oku

Kaşarlı Simit

Kaşarlı simit, evde yapılır mı demeyin. Tarifimizi uygularsanız, aynı dışarıda yedikleriniz gibi mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz. Belki de dışarıda...
Devamını Oku

Simit Poğaça

Simit poğaça son yıllarda oldukça lezzetli olduğu için birçok insan tarafından çocuklarının beslenmesi için ya da misafirleri geleceği zaman yapacakları bir ...
Devamını Oku

Çıtır Simit

Çıtır simit, tahmin ediyoruz herkese dışarıda yedikleri yiyecekleri evde hazırlamak biraz zor gelebilir. Ancak çıtır simit tarifini evde hazırlamayı ter...
Devamını Oku

Susamlı Simit Kurabiye

Susamlı simit kurabiye; kadınlar kabul günlerinde, akşam yemeklerden sonra içilecek olan çay servisinin yanına, gelen misafirlere ikram edilmek üzere yapılac...
Devamını Oku

Mahlepli Simit

Mahlepli simit, ülkemizde sıklıkla yapılan ve en çok tüketilen simitlerin başında gelmektedir. İnsanların çok severek tükettikleri ve satın aldıkları bir sim...
Devamını Oku

Sirkeli Simit

Sirkeli simit, özellikle ülkemizde Ege bölgesinde çok fazla yapılan ve çok sevilen bir yiyecek olmaktadır. Sirkenin ayrı bir tat ve koku vermesinden dolayı b...
Devamını Oku

Simit Tatlısı

Simit tatlısı, halk arasında lokma tatlısı, tulumba tatlısı gibi isimlerle anılır. Bu tatlıyı kıtır lezzetiyle keyifle yiyeceğinizi düşünüyoruz. Yapımı ...
Devamını Oku

Kandil Simidi Kaç Kalori?

Kandil simidi kaç kalori, kandil simidi özellikle kandillerde sıkça yapılan ve tüketilen bir yiyecektir. Bu adeta bir gelenek haline gelmiştir. Ancak ür...
Devamını Oku

Simit Ayran Diyeti

Simit ayran diyeti ülkemizde sıklıkla uygulanan ve kilo sorunu olanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo vermesinin mümkün olduğu ...
Devamını Oku

Küçük Simit Tarifi

Küçük simit tarifi, küçük simitleri kim atıştırmayı sevmez ki! Küçük büyük herkesin bunları severek yediğini tahmin ediyoruz. Özellikle küçük çocuklar b...
Devamını Oku

Gevrek Simit

Gevrek simit, özellikle Ankara ve İzmir ilinde en güzeli yapılmaktadır. Gevrek simidi yapılırken kullanılan pekmez çok önemlidir. Özellikle keçiboynuzu pekme...
Devamını Oku

Kepekli Simit Kaç Kalori?

Kepekli simit kaç kalori, günümüzde simit hemen hemen bütün insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecektir. Fakat kilo sorunu olanların simit yem...
Devamını Oku

Simit Kaç Kalori?

Simit kaç kalori, ülkemizde çok sıklıkla tüketilen ve özellikle de çalışan insanların sabah kahvaltı yapabilmeleri için satın alacakları simitle kahvaltı yap...
Devamını Oku

Simit Diyeti

Simit diyeti, simit diyeti 900 kalori içeren bir diyet listesidir. Özellikle kalori hesabı yaparak kilo vermek isteyen kişiler için ideal bir diyet list...
Devamını Oku

Simit

Simit, Simit ya da gevrek susamla kaplı yuvarlak şekilli ekmeğe denir. Türkiye'de olduğu kadar Yunanistan'da da çok tüketilen simide kuluri denir. Kültürlere...
Devamını Oku

Haşhaşlı Simit

Haşhaşlı simit, Az zahmetle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok nefis bir simit tarifidir. Özellikle hanımların kabul günlerinde ve çay saatlerinde mi...
Devamını Oku

Açma Simit Tarifi

Açma simit tarifi ile sevdiklerinize çay saatlerinizin yanında veya sabah kahvaltıları için güzel simitler yapabilirsiniz. Pastanelerde satılan açma simitler...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Simit Diyeti
Kandil Simidi
Simit
Haşhaşlı Simit
Açma Simit Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024