İlk olarak derin bir kabın içine oda sıcaklığında bulunan yaklaşık olarak 125 gram olan margarini koyuyoruz. Daha sonra yaklaşık olarak 125 gram margarini koyduğumuz derin kabın içine toz şeker, tuz, sıvı yağ ve 1 tane yumurtanın beyazını da ekleyerek elle güzel bir şekilde yoğuruyoruz. Derin kabın içinde bulunan malzemeleri güzel bir şekilde yoğurduktan sonra yine derin kabın içerisine 1 paket hamur kabartma tozu ve alabildiği kadar unu da ekleyerek el yardımı ile yoğurmaya devam ediyoruz. El yardımıyla yoğurulan hamur yumuşak bir doku haline gelmelidir. Ardında hamurlardan yaklaşık olarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıyor.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparılan parçalarla küçük simitler hazırlıyoruz. Hamurun yapısının yumuşak olmasından dolayı ele yapışabilir. Hamurun ele yapışmaması için çok az miktarda sıvı yağ kullanılabilir. Ceviz büyüklüğündeki parçalardan elde edilen küçük simitler fırın tepisine düzgün bir şekilde yerleştirilir. Daha sonra hazırlanan küçük simitlerin üzerine ayrılmış olan bir adet yumurtanın sarısı sürülür. Bu sırada fırın yaklaşık olarak 180 dereceye ayarlanır. Fırın tepsisinde üstlerine yumurta sarısı sürülmüş olan küçük simitlerin üzerine bol susam dökerek önceden 180 dereceye ayarladığımız fırına atalım. Simitler kızardığında fırından alalım. İster sıcak şekilde ister biraz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.