Simit Tatlısı

Simit tatlısı, halk arasında lokma tatlısı, tulumba tatlısı gibi isimlerle anılır. Bu tatlıyı kıtır lezzetiyle keyifle yiyeceğinizi düşünüyoruz. Yapımı çok kolay olduğundan, her istediğinizde kısa sürede yapabilirsiniz. Tatlının en önemli püf noktası hamurunun kıvamının iyi ayarlanmasıdır. Pürüzsüz kıvamda bir hamur olmalıdır. Kızartılarak hazırlanan bu tatlıyı ağır ateşte pişirmelisiniz.
Şerbetini baklava şerbetinden daha koyu hazırlamalı, hamurunu kek hamurundan biraz daha sert yoğurmalısınız. Eğer bunlara dikkat ederseniz, mükemmel bir simit tatlısı hazırlayabilirsiniz. Şimdi birlikte tatlımızı hazırlamaya başlayalım.

Simit tatlısı için gerekli malzemeler

  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 fiske tuz
  • 3 adet yumurta
  • Kızartma için bol sıvı yağ

Şerbet malzemeleri

  • 3 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Simit tatlısı nasıl yapılır?


Tatlımızın yapımına başlamadan önce şerbetini pişirelim. Bir tencereye toz şekeri ve suyu koyarak orta ateşte kaynatmaya başlayın. Şerbetin kıvamı koyu olacak. Bu nedenle pişerken buna dikkat edin. Kaynadıktan sonra içine bir dilim limonu atın. Bu şerbetin sonradan şekerlenmesini önleyecektir. Kaynadıktan sonra 15-20 dakika kadar ateşte tutarsanız, şerbet istediğimiz kıvama gelecektir.
Daha sonra şerbeti soğuması için tezgâhın üzerine alabilirsiniz.

Şerbet bir taraftan soğurken, bizde simit tatlısının hamurunu hazırlayalım. Bir tencerede suyu, tereyağını, toz şekeri ve tuzu bir arada kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 2,5 su bardağı unu ilave edin. Bu arada un topaklanmasın diye, hızlı bir şekilde tahta kaşıkla karıştırın. Hamur toparlandıktan sonra, 2-3 dakika kadar sert bir şekilde vurarak pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve hamurun ılınmasını bekleyin. Ilınan hamurun içine yumurtaları kırın. Bunu karıştırarak hamurun içine yedirin. Bunu yaparken hamurunuz parçalı gibi olabilir. Telaş etmeden karıştırmaya devam edin. Mutlak bu görünümü düzelecek. Ardından içine nişasta ve irmiği de koyarak, karıştırmaya devam edin.

Bu şekilde hamuru hazırlamış olduk. Şimdi derin bir kızartma tenceresine yeteri kadar sıvı yağı koyun. Bu miktar yaklaşık bir litre olsun. Bu şekilde simit tatlıları daha iyi pişecektir. Hamurunuzu da sıkma torbasının içine alın. Tencerede olan sıvı yağ kızmadan hamuru içine koyacaksınız. Hamuru sıkma torbasıyla simit şeklini vererek sıvı yağın içine atın. İsterseniz aynı tulumba tatlısında olduğu gibi tırtıl kalıbı kullanabilirsiniz. Tatlınıza kendi elinizle bile şekil verebilirsiniz. Kızartma tenceresine yeteri kadar hamur koyduktan sonra orta ateşe alarak, simit tatlılarını pişirmeye başlayın. Tatlılar yağın üzerine çıkınca ateşin altını biraz kısabilirsiniz. Tatlı yavaş kızardığından, lezzeti de ağızda çıtır bir tat bırakacaktır. Pişen tatlıları soğumuş şerbete atın. Yaklaşık 1-2 dakika şerbetin içinde beklesinler. Daha sonra bunları servis tabağına alabilirsiniz. Kalan hamurları yeniden kızartmak için, yağın soğumasını bekleyin. Çünkü kızgın yağa atarsanız, simit tatlıların içi hamur kalır. Üstelik istediğiniz gibi çıtır olmaz. Simit tatlılarını artık sevdiklerinizin beğenisine sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 02:28:44
Simit Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Simit Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Simit Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Simit Köftesi

Simit köftesi, bu tarifimiz de Kahramanmaraş yöremize ait lezzetli yemeklerden biridir. Simit köfte ince kısırlık bulgurla yapılan, içine soğan, karabib...
Devamını Oku

Simit Ayran Kaç Kalori?

Simit ayran kaç kalori, ülkemizde sıklıkla tüketilen ve çok sevilerek yenilen bir gıda olan simit yanında en çok ayranla tüketildiği için insanlar tarafından...
Devamını Oku

Susamlı Simit Kaç Kalori?

Susamlı simit kaç kalori, yüzyıllar boyunca yapılan ve insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecek olan susamlı simit birçok insanın vazgeçilmezl...
Devamını Oku

Kaşarlı Simit

Kaşarlı simit, evde yapılır mı demeyin. Tarifimizi uygularsanız, aynı dışarıda yedikleriniz gibi mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz. Belki de dışarıda...
Devamını Oku

Simit Poğaça

Simit poğaça son yıllarda oldukça lezzetli olduğu için birçok insan tarafından çocuklarının beslenmesi için ya da misafirleri geleceği zaman yapacakları bir ...
Devamını Oku

Çıtır Simit

Çıtır simit, tahmin ediyoruz herkese dışarıda yedikleri yiyecekleri evde hazırlamak biraz zor gelebilir. Ancak çıtır simit tarifini evde hazırlamayı ter...
Devamını Oku

Susamlı Simit Kurabiye

Susamlı simit kurabiye; kadınlar kabul günlerinde, akşam yemeklerden sonra içilecek olan çay servisinin yanına, gelen misafirlere ikram edilmek üzere yapılac...
Devamını Oku

Mahlepli Simit

Mahlepli simit, ülkemizde sıklıkla yapılan ve en çok tüketilen simitlerin başında gelmektedir. İnsanların çok severek tükettikleri ve satın aldıkları bir sim...
Devamını Oku

Sirkeli Simit

Sirkeli simit, özellikle ülkemizde Ege bölgesinde çok fazla yapılan ve çok sevilen bir yiyecek olmaktadır. Sirkenin ayrı bir tat ve koku vermesinden dolayı b...
Devamını Oku

Kandil Simidi Kaç Kalori?

Kandil simidi kaç kalori, kandil simidi özellikle kandillerde sıkça yapılan ve tüketilen bir yiyecektir. Bu adeta bir gelenek haline gelmiştir. Ancak ür...
Devamını Oku

Simit Ayran Diyeti

Simit ayran diyeti ülkemizde sıklıkla uygulanan ve kilo sorunu olanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo vermesinin mümkün olduğu ...
Devamını Oku

Küçük Simit Tarifi

Küçük simit tarifi, küçük simitleri kim atıştırmayı sevmez ki! Küçük büyük herkesin bunları severek yediğini tahmin ediyoruz. Özellikle küçük çocuklar b...
Devamını Oku

Gevrek Simit

Gevrek simit, özellikle Ankara ve İzmir ilinde en güzeli yapılmaktadır. Gevrek simidi yapılırken kullanılan pekmez çok önemlidir. Özellikle keçiboynuzu pekme...
Devamını Oku

Kepekli Simit Kaç Kalori?

Kepekli simit kaç kalori, günümüzde simit hemen hemen bütün insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecektir. Fakat kilo sorunu olanların simit yem...
Devamını Oku

Simit Kaç Kalori?

Simit kaç kalori, ülkemizde çok sıklıkla tüketilen ve özellikle de çalışan insanların sabah kahvaltı yapabilmeleri için satın alacakları simitle kahvaltı yap...
Devamını Oku

Simit Diyeti

Simit diyeti, simit diyeti 900 kalori içeren bir diyet listesidir. Özellikle kalori hesabı yaparak kilo vermek isteyen kişiler için ideal bir diyet list...
Devamını Oku

Kandil Simidi

Kandil simidi; kandil günlerinde yapılacak olan lezzetlerin başında, en harika simit tarifleri arasında yer almaktadır. Hamur işi yapmak isteyen kişilerin ta...
Devamını Oku

Simit

Simit, Simit ya da gevrek susamla kaplı yuvarlak şekilli ekmeğe denir. Türkiye'de olduğu kadar Yunanistan'da da çok tüketilen simide kuluri denir. Kültürlere...
Devamını Oku

Haşhaşlı Simit

Haşhaşlı simit, Az zahmetle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok nefis bir simit tarifidir. Özellikle hanımların kabul günlerinde ve çay saatlerinde mi...
Devamını Oku

Açma Simit Tarifi

Açma simit tarifi ile sevdiklerinize çay saatlerinizin yanında veya sabah kahvaltıları için güzel simitler yapabilirsiniz. Pastanelerde satılan açma simitler...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Simit Diyeti
Kandil Simidi
Simit
Haşhaşlı Simit
Açma Simit Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024