Simit Nasıl Yapılır

Simit nasıl yapılır, simit ülkemize has bir lezzet olduğundan özellikle yurtdışında yaşayanların özlediği bir yiyecektir. Özel anlara eşik eden, kahvaltıda, ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketilen simidi sizlerde evde yapmayı deneyebilirsiniz. Aslında simit yapımı çok zor değildir. Sadece küçük püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Bu nedenle simide ulaşamayan kişiler için tarifini hazırladık.
Bu tarifle yaklaşık 20 adet simit hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz malzemeleri orantılı olarak azaltarak kullanabilirsiniz. Birlikte simit yapmaya başlayabiliriz.

Simit için gerekli malzemeler

  • 1 kg elenmiş un
  • Su
  • 10 gram yaş maya ya da 2 tatlı kaşığı instant maya (3,5 gram)
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • 1 bardak su
  • 1 bardak üzüm pekmezi ya da akçaağaç şurubu
  • Bol miktarda kavrulmuş susam

Simit nasıl yapılır?


Geniş bir yoğurma kabının içine elenmiş unu, kuru mayayı, toz şekeri, tuzu koyun. Bu malzemelere azar azar su ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert olacak şekilde bir hamur elde edin. Burada hamuru çok iyi yoğurmalısınız. Tavsiyemiz en az 15 dakika hamuru yoğurmanız. Biraz kollarınız ağrıyabilir, ancak simit yemenin zevkini düşünürseniz buna değecektir. Malzemenin içinde yaş maya kullanacaksanız, maya ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri suyun içinde karıştırarak kabartmalısınız. Bunu daha sonra una ilave ederek, aynı şekilde hamuru yoğurabilirsiniz.

Hamuru yorduktan sonra bir kenara alarak, mayalanmasını bekleyin. Ardından mayalanmış hamurdan bezeler kopararak, bunlardan uzun çubuklar yapın. Bu çubukların ucunu halka yaparak birleştirin. Ancak uçların birbiriyle kaynaşmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü pişerken ayrılma yapabilir. Hamur yeterince elastik bir yapıya sahip olduğundan, rahatlıkla elinizle şekil verebileceksiniz. Hazırladığınız halka hamurları tezgâhın üzerine koyun. Burada beklerken hamurunuz mayalanmaya devam eder.

Bu arada pekmez ve suyu bir tencerenin içine koyarak kaynatın. Bunu kaynadıktan sonra tezgâhın üzerine alın. Pekmez ve su ölçüsü bire bir olsun, aynen verdiğimiz gibi. Hazırlamış olduğunuz halka simitleri pekmezli suyun içine tek teke koyarak çevirin. Pekmezli su yeterliyse çevirmeniz bile gerekmez. İçinde fazla bekletmeden kavrulmuş susama bulayın. Susam kavrulmuş değilse, teflon tavanın içinde kendiniz kavurabilirsiniz. Bu yöntem sıcak pekmezleme denilen usuldür. Genellikle İzmir usulü gevrek bu şekilde yapılır. Evet İzmir'de simit gevrek olarak anılmaktadır. Burada simitler sıcak pekmezleme yapılarak, ön pişirmeden geçirilir. Bu Ankara türü simitlerde soğuk olarak yapılır. Simitlerin üzerindeki fazla suyu süzerek tepsiye dizin. Fırını 230 derecede ısıtın. Tepsiyi ısınmış olan fırına koyarak, simitleri yaklaşık 20-25 dakika kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak simitleri sevdiklerinize çayla ya da yoğurtla ikram edebilirsiniz. Elbette, simidin yanında tulum peynirini ve mevsiminde domatesi eksik etmeyin.

Afiyet olsun.
21.01.2024 21:23:10
Simit Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Simit Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Simit Nasıl Yapılır"
İyi günler. Hamur yemekleri arasında en sevdiğim simittir. Özellikle sabahları fazla tüketiyorum. Ama fırın ya da pastane bulunduğum konumdan çok uzakta olduğu için ben de gidip simit almaktan üşeniyorum. Bu yüzden evde simit yapmak istiyorum. Ev ortamında daha etkili ve güzel simit yapabilmek için ne yapmam lazım?
Buse . 13.09.2018 12:57:53

Simit Ayran Kaç Kalori?

Simit ayran kaç kalori, ülkemizde sıklıkla tüketilen ve çok sevilerek yenilen bir gıda olan simit yanında en çok ayranla tüketildiği için insanlar tarafından...
Devamını Oku

Susamlı Simit Kaç Kalori?

Susamlı simit kaç kalori, yüzyıllar boyunca yapılan ve insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecek olan susamlı simit birçok insanın vazgeçilmezl...
Devamını Oku

Kaşarlı Simit

Kaşarlı simit, evde yapılır mı demeyin. Tarifimizi uygularsanız, aynı dışarıda yedikleriniz gibi mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz. Belki de dışarıda...
Devamını Oku

Simit Poğaça

Simit poğaça son yıllarda oldukça lezzetli olduğu için birçok insan tarafından çocuklarının beslenmesi için ya da misafirleri geleceği zaman yapacakları bir ...
Devamını Oku

Çıtır Simit

Çıtır simit, tahmin ediyoruz herkese dışarıda yedikleri yiyecekleri evde hazırlamak biraz zor gelebilir. Ancak çıtır simit tarifini evde hazırlamayı ter...
Devamını Oku

Susamlı Simit Kurabiye

Susamlı simit kurabiye; kadınlar kabul günlerinde, akşam yemeklerden sonra içilecek olan çay servisinin yanına, gelen misafirlere ikram edilmek üzere yapılac...
Devamını Oku

Mahlepli Simit

Mahlepli simit, ülkemizde sıklıkla yapılan ve en çok tüketilen simitlerin başında gelmektedir. İnsanların çok severek tükettikleri ve satın aldıkları bir sim...
Devamını Oku

Sirkeli Simit

Sirkeli simit, özellikle ülkemizde Ege bölgesinde çok fazla yapılan ve çok sevilen bir yiyecek olmaktadır. Sirkenin ayrı bir tat ve koku vermesinden dolayı b...
Devamını Oku

Simit Tatlısı

Simit tatlısı, halk arasında lokma tatlısı, tulumba tatlısı gibi isimlerle anılır. Bu tatlıyı kıtır lezzetiyle keyifle yiyeceğinizi düşünüyoruz. Yapımı ...
Devamını Oku

Kandil Simidi Kaç Kalori?

Kandil simidi kaç kalori, kandil simidi özellikle kandillerde sıkça yapılan ve tüketilen bir yiyecektir. Bu adeta bir gelenek haline gelmiştir. Ancak ür...
Devamını Oku

Simit Ayran Diyeti

Simit ayran diyeti ülkemizde sıklıkla uygulanan ve kilo sorunu olanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo vermesinin mümkün olduğu ...
Devamını Oku

Küçük Simit Tarifi

Küçük simit tarifi, küçük simitleri kim atıştırmayı sevmez ki! Küçük büyük herkesin bunları severek yediğini tahmin ediyoruz. Özellikle küçük çocuklar b...
Devamını Oku

Gevrek Simit

Gevrek simit, özellikle Ankara ve İzmir ilinde en güzeli yapılmaktadır. Gevrek simidi yapılırken kullanılan pekmez çok önemlidir. Özellikle keçiboynuzu pekme...
Devamını Oku

Kepekli Simit Kaç Kalori?

Kepekli simit kaç kalori, günümüzde simit hemen hemen bütün insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecektir. Fakat kilo sorunu olanların simit yem...
Devamını Oku

Simit Kaç Kalori?

Simit kaç kalori, ülkemizde çok sıklıkla tüketilen ve özellikle de çalışan insanların sabah kahvaltı yapabilmeleri için satın alacakları simitle kahvaltı yap...
Devamını Oku

Simit Diyeti

Simit diyeti, simit diyeti 900 kalori içeren bir diyet listesidir. Özellikle kalori hesabı yaparak kilo vermek isteyen kişiler için ideal bir diyet list...
Devamını Oku

Kandil Simidi

Kandil simidi; kandil günlerinde yapılacak olan lezzetlerin başında, en harika simit tarifleri arasında yer almaktadır. Hamur işi yapmak isteyen kişilerin ta...
Devamını Oku

Simit

Simit, Simit ya da gevrek susamla kaplı yuvarlak şekilli ekmeğe denir. Türkiye'de olduğu kadar Yunanistan'da da çok tüketilen simide kuluri denir. Kültürlere...
Devamını Oku

Haşhaşlı Simit

Haşhaşlı simit, Az zahmetle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok nefis bir simit tarifidir. Özellikle hanımların kabul günlerinde ve çay saatlerinde mi...
Devamını Oku

Açma Simit Tarifi

Açma simit tarifi ile sevdiklerinize çay saatlerinizin yanında veya sabah kahvaltıları için güzel simitler yapabilirsiniz. Pastanelerde satılan açma simitler...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Simit Diyeti
Kandil Simidi
Simit
Haşhaşlı Simit
Açma Simit Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024