Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep yöresine ait mükemmel bir lezzete sahip olan bir yemektir. Bu yörede köftelik ince bulgura simit adı verilmiştir. Bu kebap türü mangalda hazırlanmasına rağmen, olanağı olmayan kişiler bunu fırında ya da ızgarada yapabilir. Her türlü lezzetli bir yemek ortaya çıkacaktır. Gaziantep mutfağında en önemli yeri kebaplar tutmaktadır.
Tarihi ipek yolu üzerinde bulunduğundan, mutfak kültürü oldukça gelişmiştir. Özellikle yapılan köfte çeşitleri çok fazladır. Yaklaşık 26 tane köfte türü barındıran bir damak lezzetine sahip ilimizdir. Bunlardan birisi simit kebabıdır. Üstelik yapımı da oldukça kolaydır. Kebabı lezzetlendiren baharatlarla uyumu mükemmel. Yalnız içinde kullanacağınız kıymayı özel çektirin. İçindeki yağ oranını dengeleyin. Ne fazla yağlı olsun ne de az yağlı olsun. Kebaba lezzetini verecek malzemelerden birisi budur. Umarız sizlerde simit kebabını beğeneceksiniz. Özellikle Antep'e giderseniz bu yemeği orada yemenizi de tavsiye ederiz. Tadına doyamayacaksınız. Dilerseniz bu lezzetli tarifi birlikte hazırlamaya başlayalım.

Simit kebabı için gerekli malzemeler

  • 650 gram orta yağlı kıyma
  • 200 gram ılık suyun içinde ıslatılmış siyah simit yani ince bulgur
  • 85 gram çam fıstığı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 demet maydanoz
  • Yeteri kadar köfte baharatı
  • Yeterince kimyon, tarçın ve karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 50 gram fıstık içi
  • Kaşar peyniri rendesi

Simit kebabı nasıl yapılır?


Geniş bir tepsinin içine ılık suyun içinde ıslatmış olduğunuz simit bulguru ve orta yağlı kıymayı koyun.
Ortasını açarak içine dövdüğünüz sarımsağı, rendelediğiniz kuru soğanı ve ince kıydığınız maydanozu ilave edin. Ardından karabiberi, kimyonu, tarçın, çam fıstığı, kırmızı pul biber ve tuzu malzemelerle buluşturun. Bütün malzemeleri elinizle yoğurmaya başlayın. Tabiri caizse aynı çiğ köfte gibi döver şekilde yoğurmanız gerekir. Yoğurma işleminden sonra karışımdan kuşbaşı doğranmış etten biraz daha büyükçe parçalar koparın. Bunları elinizle yuvarlayın. Ardından ızgara şişlerine geçirin. Bunları ister mangalda ister ızgarada pişirmeye başlayın. Ardından servis tabaklarına aldığınız simit kebabının üzerine kaşar peyniri rendesi ve fıstık içi serpiştirin. Dilerseniz yanına soğan halkaları, marul dilimleri koyabilirsiniz. Konuklarınıza sıcak olarak ikram edeceğiniz simit kebabı eminiz çok beğenilecek. Böyle yöresel yemeklere mutfağınızda sıkça yer vererek, ülkemizin damak tadı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Eğer mangalda simit kebabını pişirebilirseniz, her yediğiniz köfteyi sıcak olarak tadabilir, daha fazla lezzetine varabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 12:07:05
Simit Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Simit Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Simit Kebabı"
Merhaba simit kebabını yiyen arkadaşlarım bana çok övdü ve bu nedenle ilk fırsatta tekrar yaptık ve yedik. Gerçekten övdükleri kadar da varmış Bu kebap türü diğer kebaplara göre çok farklı. Peki hangi yöreye ait bir yiyecektir?
Boysel . 08.10.2018 01:45:19

Simit Ayran Kaç Kalori?

Simit ayran kaç kalori, ülkemizde sıklıkla tüketilen ve çok sevilerek yenilen bir gıda olan simit yanında en çok ayranla tüketildiği için insanlar tarafından...
Devamını Oku

Susamlı Simit Kaç Kalori?

Susamlı simit kaç kalori, yüzyıllar boyunca yapılan ve insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecek olan susamlı simit birçok insanın vazgeçilmezl...
Devamını Oku

Kaşarlı Simit

Kaşarlı simit, evde yapılır mı demeyin. Tarifimizi uygularsanız, aynı dışarıda yedikleriniz gibi mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz. Belki de dışarıda...
Devamını Oku

Simit Poğaça

Simit poğaça son yıllarda oldukça lezzetli olduğu için birçok insan tarafından çocuklarının beslenmesi için ya da misafirleri geleceği zaman yapacakları bir ...
Devamını Oku

Çıtır Simit

Çıtır simit, tahmin ediyoruz herkese dışarıda yedikleri yiyecekleri evde hazırlamak biraz zor gelebilir. Ancak çıtır simit tarifini evde hazırlamayı ter...
Devamını Oku

Susamlı Simit Kurabiye

Susamlı simit kurabiye; kadınlar kabul günlerinde, akşam yemeklerden sonra içilecek olan çay servisinin yanına, gelen misafirlere ikram edilmek üzere yapılac...
Devamını Oku

Mahlepli Simit

Mahlepli simit, ülkemizde sıklıkla yapılan ve en çok tüketilen simitlerin başında gelmektedir. İnsanların çok severek tükettikleri ve satın aldıkları bir sim...
Devamını Oku

Sirkeli Simit

Sirkeli simit, özellikle ülkemizde Ege bölgesinde çok fazla yapılan ve çok sevilen bir yiyecek olmaktadır. Sirkenin ayrı bir tat ve koku vermesinden dolayı b...
Devamını Oku

Simit Tatlısı

Simit tatlısı, halk arasında lokma tatlısı, tulumba tatlısı gibi isimlerle anılır. Bu tatlıyı kıtır lezzetiyle keyifle yiyeceğinizi düşünüyoruz. Yapımı ...
Devamını Oku

Kandil Simidi Kaç Kalori?

Kandil simidi kaç kalori, kandil simidi özellikle kandillerde sıkça yapılan ve tüketilen bir yiyecektir. Bu adeta bir gelenek haline gelmiştir. Ancak ür...
Devamını Oku

Simit Ayran Diyeti

Simit ayran diyeti ülkemizde sıklıkla uygulanan ve kilo sorunu olanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo vermesinin mümkün olduğu ...
Devamını Oku

Küçük Simit Tarifi

Küçük simit tarifi, küçük simitleri kim atıştırmayı sevmez ki! Küçük büyük herkesin bunları severek yediğini tahmin ediyoruz. Özellikle küçük çocuklar b...
Devamını Oku

Gevrek Simit

Gevrek simit, özellikle Ankara ve İzmir ilinde en güzeli yapılmaktadır. Gevrek simidi yapılırken kullanılan pekmez çok önemlidir. Özellikle keçiboynuzu pekme...
Devamını Oku

Kepekli Simit Kaç Kalori?

Kepekli simit kaç kalori, günümüzde simit hemen hemen bütün insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecektir. Fakat kilo sorunu olanların simit yem...
Devamını Oku

Simit Kaç Kalori?

Simit kaç kalori, ülkemizde çok sıklıkla tüketilen ve özellikle de çalışan insanların sabah kahvaltı yapabilmeleri için satın alacakları simitle kahvaltı yap...
Devamını Oku

Simit Diyeti

Simit diyeti, simit diyeti 900 kalori içeren bir diyet listesidir. Özellikle kalori hesabı yaparak kilo vermek isteyen kişiler için ideal bir diyet list...
Devamını Oku

Kandil Simidi

Kandil simidi; kandil günlerinde yapılacak olan lezzetlerin başında, en harika simit tarifleri arasında yer almaktadır. Hamur işi yapmak isteyen kişilerin ta...
Devamını Oku

Simit

Simit, Simit ya da gevrek susamla kaplı yuvarlak şekilli ekmeğe denir. Türkiye'de olduğu kadar Yunanistan'da da çok tüketilen simide kuluri denir. Kültürlere...
Devamını Oku

Haşhaşlı Simit

Haşhaşlı simit, Az zahmetle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok nefis bir simit tarifidir. Özellikle hanımların kabul günlerinde ve çay saatlerinde mi...
Devamını Oku

Açma Simit Tarifi

Açma simit tarifi ile sevdiklerinize çay saatlerinizin yanında veya sabah kahvaltıları için güzel simitler yapabilirsiniz. Pastanelerde satılan açma simitler...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Simit Diyeti
Kandil Simidi
Simit
Haşhaşlı Simit
Açma Simit Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024