Simit Çeşitleri

Simit çeşitleri ile güzel simit tarifleri hazırlayabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz. Özellikle çocukları olan anneler için simit tarifleri önemli bir yere sahiptir. Beslenme çantalarına koymak ve onlara beslenme saatlerinden sağlıklı besinler vermek isteyen anneler tariflerimize rahatlıkla göz atabilir. Çayın veya ayranın yanında çok tercih edilen simit kalori bakımından çok zengin bir besin değildir.
Diyet programı uygulayan kişiler için ara öğün veya ana öğünde bir tane simide yer verilebilir.

Simit Çeşitleri


Tuzlu Simit İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 tane yumurta sarısı
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 şeker kaşığı tuz
  • 4 su bardağı dolusu un

Üzeri için

  • 1 tane yumurta akı
  • 1 çay bardağı susam
Nasıl Yapılır?

Derin bir hamur yoğurma kabı alıp içerisine unu ilave edin ve orta kısmını havuz gibi açın. Unun ortasına yumurta sarısı, su, tuz ve sıvıyağı ilave edip karıştırmaya başlayın. Harmanladığınız harcın üzerine de kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Bu hususta ele yapışmayacak şekilde bir hamur oluşturmaya özen gösterin. İstenilen kıvama gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın ve yuvarlayın. Ardından uzunlamasına olacak şekilde hamuru yuvarlaya yuvarlaya açın ve bir parmak uzunluğuna geldiğinde yuvarlak simit şeklini verip, hamurun iki ucunu birbirine hafif bastırarak yapıştırın.
Yumurta akını bir kâseye alın ve hazırlanılan simitleri önce yumurta akına ardından da susama batırıp yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Bütün simitleri tepsiye yerleştirdikten sonra tepsiyi 200 derecelik fırına gönderin ev her tarafları hafif kızana kadar simitleri fırında pişirin.

Mahlepli Simit İçin Gerekli Malzemeleri
  • Yarım paket margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 şeker kaşığı mahlep
  • 2 şeker kaşığı pudra şekeri
  • 1 tane yumurta (Sarısı içine beyazı ise dışına)
  • Yeteri kadar susam
  • Aldığı kadar un
Nasıl Yapılır?

Mahlepli simit yapmak için un dışında kalan tüm malzemeleri bir karıştırma kabının içerisine alın. Üzerine zar, azar un ilavesi yapıp yoğurmaya başlayın. Bu aşama da unu hamurun içerisine ilave ederken dikkatli olmaya özen gösterin. Aksi halde çok sert bir hamur yapabilirsiniz. Ele yapışmayacak nitelikte ve yumuşak bir hamur yaptıktan sonra hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın. Kopartılan tüm parçaları simit şeklini verin ve şekil alan hamurları önce yumurta akına sonra ise susama batırıp fırın tepsisine dizin. Hamurun içerisinde yeteri kadar yağ bulunduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek yok. Bütün hamurları tepsinin içerisine dizdikten sonra tepsiyi fırına yollayın ve 185 derecelik fırında simitleri pişirin. Hafif pembeleşen mahlepli simitleri fırından alıp dinlendirmek için bir müddet bekletin ve sunum yapın.

Afiyet olsun.

Haşhaşlı Simit İçin Gerekli Malzemeleri
  • Yarım paket yumuşak margarin
  • 2 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Haşhaş ve bir fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
Nasıl Yapılır?

Malzemelerden bir tane yumurta sarısını bir kâsenin içerisine alıp kenara ayıralım. Haşhaşla yumurta sarısı simitlerin üzerine sürmek için kullanılacaktır. Diğer kalan malzemelerden un hariç geri kalan hepsini bir yoğurma kabının içerisine alın. Malzemeleri bir güzel yorun ve ardından içerisine azar azar un ilavesi yapın. Yoğrulan hamurun ele yapışmaması gerekiyor. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Yuvarlanmış hamurların ortasını delip simit şeklini verin ve fırın tepsisinin üzerine dizin. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra üzerine üzerlerine bir fırça ile yumurta sarısından sürün. Yumurtaya bulanmış olan simitlerin üzerine de haşhaş serpiştirin ve fırının ayarını 185 dereceye getirin. Haşhaşlı simitleri fırına gönderin ve her tarafları hafif kızarana dek pişirin. İstenilen kıvamda pişmiş olan simitleri fırından alıp birkaç dakika dinlendirin. Sıcak olarak simitleri tepsiden alırsanız eğer çatlar ve ufalanabilir. Ilındıktan sonra simitleri servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.
19.01.2024 09:45:26
Simit Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Simit Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Simit Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Simit Ayran Kaç Kalori?

Simit ayran kaç kalori, ülkemizde sıklıkla tüketilen ve çok sevilerek yenilen bir gıda olan simit yanında en çok ayranla tüketildiği için insanlar tarafından...
Devamını Oku

Susamlı Simit Kaç Kalori?

Susamlı simit kaç kalori, yüzyıllar boyunca yapılan ve insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecek olan susamlı simit birçok insanın vazgeçilmezl...
Devamını Oku

Kaşarlı Simit

Kaşarlı simit, evde yapılır mı demeyin. Tarifimizi uygularsanız, aynı dışarıda yedikleriniz gibi mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz. Belki de dışarıda...
Devamını Oku

Simit Poğaça

Simit poğaça son yıllarda oldukça lezzetli olduğu için birçok insan tarafından çocuklarının beslenmesi için ya da misafirleri geleceği zaman yapacakları bir ...
Devamını Oku

Çıtır Simit

Çıtır simit, tahmin ediyoruz herkese dışarıda yedikleri yiyecekleri evde hazırlamak biraz zor gelebilir. Ancak çıtır simit tarifini evde hazırlamayı ter...
Devamını Oku

Susamlı Simit Kurabiye

Susamlı simit kurabiye; kadınlar kabul günlerinde, akşam yemeklerden sonra içilecek olan çay servisinin yanına, gelen misafirlere ikram edilmek üzere yapılac...
Devamını Oku

Mahlepli Simit

Mahlepli simit, ülkemizde sıklıkla yapılan ve en çok tüketilen simitlerin başında gelmektedir. İnsanların çok severek tükettikleri ve satın aldıkları bir sim...
Devamını Oku

Sirkeli Simit

Sirkeli simit, özellikle ülkemizde Ege bölgesinde çok fazla yapılan ve çok sevilen bir yiyecek olmaktadır. Sirkenin ayrı bir tat ve koku vermesinden dolayı b...
Devamını Oku

Simit Tatlısı

Simit tatlısı, halk arasında lokma tatlısı, tulumba tatlısı gibi isimlerle anılır. Bu tatlıyı kıtır lezzetiyle keyifle yiyeceğinizi düşünüyoruz. Yapımı ...
Devamını Oku

Kandil Simidi Kaç Kalori?

Kandil simidi kaç kalori, kandil simidi özellikle kandillerde sıkça yapılan ve tüketilen bir yiyecektir. Bu adeta bir gelenek haline gelmiştir. Ancak ür...
Devamını Oku

Simit Ayran Diyeti

Simit ayran diyeti ülkemizde sıklıkla uygulanan ve kilo sorunu olanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo vermesinin mümkün olduğu ...
Devamını Oku

Küçük Simit Tarifi

Küçük simit tarifi, küçük simitleri kim atıştırmayı sevmez ki! Küçük büyük herkesin bunları severek yediğini tahmin ediyoruz. Özellikle küçük çocuklar b...
Devamını Oku

Gevrek Simit

Gevrek simit, özellikle Ankara ve İzmir ilinde en güzeli yapılmaktadır. Gevrek simidi yapılırken kullanılan pekmez çok önemlidir. Özellikle keçiboynuzu pekme...
Devamını Oku

Kepekli Simit Kaç Kalori?

Kepekli simit kaç kalori, günümüzde simit hemen hemen bütün insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecektir. Fakat kilo sorunu olanların simit yem...
Devamını Oku

Simit Kaç Kalori?

Simit kaç kalori, ülkemizde çok sıklıkla tüketilen ve özellikle de çalışan insanların sabah kahvaltı yapabilmeleri için satın alacakları simitle kahvaltı yap...
Devamını Oku

Simit Diyeti

Simit diyeti, simit diyeti 900 kalori içeren bir diyet listesidir. Özellikle kalori hesabı yaparak kilo vermek isteyen kişiler için ideal bir diyet list...
Devamını Oku

Kandil Simidi

Kandil simidi; kandil günlerinde yapılacak olan lezzetlerin başında, en harika simit tarifleri arasında yer almaktadır. Hamur işi yapmak isteyen kişilerin ta...
Devamını Oku

Simit

Simit, Simit ya da gevrek susamla kaplı yuvarlak şekilli ekmeğe denir. Türkiye'de olduğu kadar Yunanistan'da da çok tüketilen simide kuluri denir. Kültürlere...
Devamını Oku

Haşhaşlı Simit

Haşhaşlı simit, Az zahmetle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok nefis bir simit tarifidir. Özellikle hanımların kabul günlerinde ve çay saatlerinde mi...
Devamını Oku

Açma Simit Tarifi

Açma simit tarifi ile sevdiklerinize çay saatlerinizin yanında veya sabah kahvaltıları için güzel simitler yapabilirsiniz. Pastanelerde satılan açma simitler...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Simit Diyeti
Kandil Simidi
Simit
Haşhaşlı Simit
Açma Simit Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024