Pastane Simidi

Pastane simidi, hepimizin alışık olduğu bir lezzettir. Bunu evde kendiniz hazırlamak isterseniz, sizlere mükemmel bir tarif hazırladık. İçine koyduğumuz mahlebi sevmeyenler ilave etmeyebilir. Ancak simide ayrı bir lezzet verecektir. Biz koymanızı tavsiye ederiz. Pastane simidini kahvaltı için, çay saatleriniz için ya da çocuklarınızın ara öğünleri için hazırlayabilirsiniz.
Üstelik kendi ellerinizle yaptığınızdan, gönül rahatlığıyla sevdiklerinizin tüketimine sunabilirsiniz. Şimdi birlikte pastane simidi yapımına başlayabiliriz.

Pastane simidi için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant kuru maya
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 6 su bardağı elenmiş un

Üzeri için

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı pekmez
  • Bulamak için kavrulmuş susam yani simitlik susam

Pastane simidi nasıl yapılır?


Yoğurma kabının içine elenmiş unu koyun. Ortasını açarak içine yumurtayı, şekeri, yoğurdu, sıvı yağı, tuz, mahlep ve kuru mayayı koyun. Malzemelere suyu yavaşça ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın. Hamuru iyice yoğurduktan sonra, mayalanması için uygun bir yere kaldırın. Hava soğuksa biraz uzun sürede mayalanacaktır. Hamurunuz iki katı büyüklüğüne ulaşınca, istediğimiz gibi mayalanmış sayılır.

Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde 2 parça koparın.
Bunların her ikisini çubuk şeklinde uzatın. Ardından ikisini birbirine dolayarak, halka şeklini verin. Uçlarını sıkıca kapatın. Bu arada pekmez ve suyu bir kabın içinde karıştırın. Hazırladığınız simitleri bu pekmezli karışımın içine daldırın. Daha sonra kavrulmuş susamın içine atarak simitleri susama bulayın. Bunları içini yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin içindeki simitlerin yaklaşık bir saat kadar mayalanmasını bekleyin.

Tepsideki simitler mayalanırken, sizde fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Fırının içine bir kâsenin içinde su koymayı unutmayın. Çünkü pastanelerdeki fırınlar buharlama usulüyle simitleri pişirir. Bu sayede simitler pişerken sertleşmez. Siz bunu kâsenin içine koyduğunuz suyla yapabilirsiniz. Simitler iyice mayalandıktan sonra, kızmış fırına koyarak pişirmeye başlayın. Kısa süre pastane simitleri pişecektir. Konuklarınıza çayla birlikte, ılık olarak ikram etmenizi tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 06:35:30
Pastane Simidi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pastane Simidi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Pastane Simidi"
Bizim orada buna kandil simidi deniliyor genellikle. Adının pastane simidi olduğunu ilk kez öğreniyorum. Yapılışı çok kolay gibi gözüküyor. Ancak içerisine neden yoğurt ve pekmez konulduğunu anlayamadım. Bu durumun sebebini bilen var mı acaba? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.
Özge . 09.09.2018 14:17:23

Simit Ayran Kaç Kalori?

Simit ayran kaç kalori, ülkemizde sıklıkla tüketilen ve çok sevilerek yenilen bir gıda olan simit yanında en çok ayranla tüketildiği için insanlar tarafından...
Devamını Oku

Susamlı Simit Kaç Kalori?

Susamlı simit kaç kalori, yüzyıllar boyunca yapılan ve insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecek olan susamlı simit birçok insanın vazgeçilmezl...
Devamını Oku

Kaşarlı Simit

Kaşarlı simit, evde yapılır mı demeyin. Tarifimizi uygularsanız, aynı dışarıda yedikleriniz gibi mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz. Belki de dışarıda...
Devamını Oku

Simit Poğaça

Simit poğaça son yıllarda oldukça lezzetli olduğu için birçok insan tarafından çocuklarının beslenmesi için ya da misafirleri geleceği zaman yapacakları bir ...
Devamını Oku

Çıtır Simit

Çıtır simit, tahmin ediyoruz herkese dışarıda yedikleri yiyecekleri evde hazırlamak biraz zor gelebilir. Ancak çıtır simit tarifini evde hazırlamayı ter...
Devamını Oku

Susamlı Simit Kurabiye

Susamlı simit kurabiye; kadınlar kabul günlerinde, akşam yemeklerden sonra içilecek olan çay servisinin yanına, gelen misafirlere ikram edilmek üzere yapılac...
Devamını Oku

Mahlepli Simit

Mahlepli simit, ülkemizde sıklıkla yapılan ve en çok tüketilen simitlerin başında gelmektedir. İnsanların çok severek tükettikleri ve satın aldıkları bir sim...
Devamını Oku

Sirkeli Simit

Sirkeli simit, özellikle ülkemizde Ege bölgesinde çok fazla yapılan ve çok sevilen bir yiyecek olmaktadır. Sirkenin ayrı bir tat ve koku vermesinden dolayı b...
Devamını Oku

Simit Tatlısı

Simit tatlısı, halk arasında lokma tatlısı, tulumba tatlısı gibi isimlerle anılır. Bu tatlıyı kıtır lezzetiyle keyifle yiyeceğinizi düşünüyoruz. Yapımı ...
Devamını Oku

Kandil Simidi Kaç Kalori?

Kandil simidi kaç kalori, kandil simidi özellikle kandillerde sıkça yapılan ve tüketilen bir yiyecektir. Bu adeta bir gelenek haline gelmiştir. Ancak ür...
Devamını Oku

Simit Ayran Diyeti

Simit ayran diyeti ülkemizde sıklıkla uygulanan ve kilo sorunu olanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo vermesinin mümkün olduğu ...
Devamını Oku

Küçük Simit Tarifi

Küçük simit tarifi, küçük simitleri kim atıştırmayı sevmez ki! Küçük büyük herkesin bunları severek yediğini tahmin ediyoruz. Özellikle küçük çocuklar b...
Devamını Oku

Gevrek Simit

Gevrek simit, özellikle Ankara ve İzmir ilinde en güzeli yapılmaktadır. Gevrek simidi yapılırken kullanılan pekmez çok önemlidir. Özellikle keçiboynuzu pekme...
Devamını Oku

Kepekli Simit Kaç Kalori?

Kepekli simit kaç kalori, günümüzde simit hemen hemen bütün insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecektir. Fakat kilo sorunu olanların simit yem...
Devamını Oku

Simit Kaç Kalori?

Simit kaç kalori, ülkemizde çok sıklıkla tüketilen ve özellikle de çalışan insanların sabah kahvaltı yapabilmeleri için satın alacakları simitle kahvaltı yap...
Devamını Oku

Simit Diyeti

Simit diyeti, simit diyeti 900 kalori içeren bir diyet listesidir. Özellikle kalori hesabı yaparak kilo vermek isteyen kişiler için ideal bir diyet list...
Devamını Oku

Kandil Simidi

Kandil simidi; kandil günlerinde yapılacak olan lezzetlerin başında, en harika simit tarifleri arasında yer almaktadır. Hamur işi yapmak isteyen kişilerin ta...
Devamını Oku

Simit

Simit, Simit ya da gevrek susamla kaplı yuvarlak şekilli ekmeğe denir. Türkiye'de olduğu kadar Yunanistan'da da çok tüketilen simide kuluri denir. Kültürlere...
Devamını Oku

Haşhaşlı Simit

Haşhaşlı simit, Az zahmetle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok nefis bir simit tarifidir. Özellikle hanımların kabul günlerinde ve çay saatlerinde mi...
Devamını Oku

Açma Simit Tarifi

Açma simit tarifi ile sevdiklerinize çay saatlerinizin yanında veya sabah kahvaltıları için güzel simitler yapabilirsiniz. Pastanelerde satılan açma simitler...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Simit Diyeti
Kandil Simidi
Simit
Haşhaşlı Simit
Açma Simit Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024