Kandil Simidi Oktay Usta

Kandil simidi Oktay usta, Çıtır çıtır lezzetiyle çay saatlerinin ve kandil günlerinin vazgeçilmezi olan muhteşem lezzette bir simit çeşididir. Ülkemizin geleneksel lezzeti olan kandil simidini bu tarif ile sizde evinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Pastanelerde hazırlanmış kandil simiteri kadar lezzetli olacağında hiç şüpheniz olmasın. Kolay gelsin.

Kandil Simidi Oktay Usta Malzemeleri

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 100 gram margarin
  • 1 adet iri boy yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • Küçük bir kâse susam
  • Aldığı kadar un

Kandil Simidi Oktay Usta Nasıl Yapılır?


İlk olarak hamur karıştırma kabının içerisine oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini alıyoruz. Daha sonra üzerine sıvı yağı ilave edip, elimizle karıştırarak birbirlerine kaynaşmasını sağlıyoruz. Üzerine yoğurdu da ekleyip bir miktar daha parmak uçlarımızla karıştırıyoruz. Ardından yumurtanın sarısını ilave edip beyazını daha sonra üzerine sürmek için bir kâsenin içine ayırıyoruz. Daha sonra sırasıyla mahlebi, toz şekeri ve tuzunu ilave ediyoruz.

Eklediğimiz bu malzemeleri de biraz karıştırdıktan sonra, yavaş yavaş ununu ilave ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar un ilave etmeye devam ediyoruz. En son kabartma tozunu da ekleyip, güzel ve özlü bir hamur elde edinceye kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz.
Hazır hale gelen hamurun üzerine bir nemli bez örtüp 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizin içinde yuvarlayarak bezeler oluşturuyoruz. Bu bezeleri tezgâhın üzerinde yuvarlayarak ince rulo şeklini veriyoruz. (Hazırladığımız ruloların çok kalın olmaması gerekiyor, pişerken daha da kabarıp kalınlaşır. Bu yüzden boyutunu iyi ayarlamak gerekir) Ardından iki ucunu birleştirerek simit şeklini veriyoruz. Simidi önce yumurtanın beyazına daha sonra ise susama bandırarak, yağlı kâğıt serdiğimiz veya sıvı yağla yağladığımız fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak sıralıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 02:30:05
Kandil Simidi Oktay Usta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kandil Simidi Oktay Usta Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kandil Simidi Oktay Usta"
Bende kandil simidini evde yaparak komşularıma hayır amaçlı dağıtmak istiyorum. Bu kandil simidini daha önce yaptım ama nedense çok kuru oldu ve biraz da kabarmasını istiyordum kabarmadı. Nerede hata yapmış olabilirim?
Arslangiray . 07.10.2018 23:35:31

Simit Ayran Kaç Kalori?

Simit ayran kaç kalori, ülkemizde sıklıkla tüketilen ve çok sevilerek yenilen bir gıda olan simit yanında en çok ayranla tüketildiği için insanlar tarafından...
Devamını Oku

Susamlı Simit Kaç Kalori?

Susamlı simit kaç kalori, yüzyıllar boyunca yapılan ve insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecek olan susamlı simit birçok insanın vazgeçilmezl...
Devamını Oku

Kaşarlı Simit

Kaşarlı simit, evde yapılır mı demeyin. Tarifimizi uygularsanız, aynı dışarıda yedikleriniz gibi mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz. Belki de dışarıda...
Devamını Oku

Simit Poğaça

Simit poğaça son yıllarda oldukça lezzetli olduğu için birçok insan tarafından çocuklarının beslenmesi için ya da misafirleri geleceği zaman yapacakları bir ...
Devamını Oku

Çıtır Simit

Çıtır simit, tahmin ediyoruz herkese dışarıda yedikleri yiyecekleri evde hazırlamak biraz zor gelebilir. Ancak çıtır simit tarifini evde hazırlamayı ter...
Devamını Oku

Susamlı Simit Kurabiye

Susamlı simit kurabiye; kadınlar kabul günlerinde, akşam yemeklerden sonra içilecek olan çay servisinin yanına, gelen misafirlere ikram edilmek üzere yapılac...
Devamını Oku

Mahlepli Simit

Mahlepli simit, ülkemizde sıklıkla yapılan ve en çok tüketilen simitlerin başında gelmektedir. İnsanların çok severek tükettikleri ve satın aldıkları bir sim...
Devamını Oku

Sirkeli Simit

Sirkeli simit, özellikle ülkemizde Ege bölgesinde çok fazla yapılan ve çok sevilen bir yiyecek olmaktadır. Sirkenin ayrı bir tat ve koku vermesinden dolayı b...
Devamını Oku

Simit Tatlısı

Simit tatlısı, halk arasında lokma tatlısı, tulumba tatlısı gibi isimlerle anılır. Bu tatlıyı kıtır lezzetiyle keyifle yiyeceğinizi düşünüyoruz. Yapımı ...
Devamını Oku

Kandil Simidi Kaç Kalori?

Kandil simidi kaç kalori, kandil simidi özellikle kandillerde sıkça yapılan ve tüketilen bir yiyecektir. Bu adeta bir gelenek haline gelmiştir. Ancak ür...
Devamını Oku

Simit Ayran Diyeti

Simit ayran diyeti ülkemizde sıklıkla uygulanan ve kilo sorunu olanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo vermesinin mümkün olduğu ...
Devamını Oku

Küçük Simit Tarifi

Küçük simit tarifi, küçük simitleri kim atıştırmayı sevmez ki! Küçük büyük herkesin bunları severek yediğini tahmin ediyoruz. Özellikle küçük çocuklar b...
Devamını Oku

Gevrek Simit

Gevrek simit, özellikle Ankara ve İzmir ilinde en güzeli yapılmaktadır. Gevrek simidi yapılırken kullanılan pekmez çok önemlidir. Özellikle keçiboynuzu pekme...
Devamını Oku

Kepekli Simit Kaç Kalori?

Kepekli simit kaç kalori, günümüzde simit hemen hemen bütün insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecektir. Fakat kilo sorunu olanların simit yem...
Devamını Oku

Simit Kaç Kalori?

Simit kaç kalori, ülkemizde çok sıklıkla tüketilen ve özellikle de çalışan insanların sabah kahvaltı yapabilmeleri için satın alacakları simitle kahvaltı yap...
Devamını Oku

Simit Diyeti

Simit diyeti, simit diyeti 900 kalori içeren bir diyet listesidir. Özellikle kalori hesabı yaparak kilo vermek isteyen kişiler için ideal bir diyet list...
Devamını Oku

Kandil Simidi

Kandil simidi; kandil günlerinde yapılacak olan lezzetlerin başında, en harika simit tarifleri arasında yer almaktadır. Hamur işi yapmak isteyen kişilerin ta...
Devamını Oku

Simit

Simit, Simit ya da gevrek susamla kaplı yuvarlak şekilli ekmeğe denir. Türkiye'de olduğu kadar Yunanistan'da da çok tüketilen simide kuluri denir. Kültürlere...
Devamını Oku

Haşhaşlı Simit

Haşhaşlı simit, Az zahmetle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok nefis bir simit tarifidir. Özellikle hanımların kabul günlerinde ve çay saatlerinde mi...
Devamını Oku

Açma Simit Tarifi

Açma simit tarifi ile sevdiklerinize çay saatlerinizin yanında veya sabah kahvaltıları için güzel simitler yapabilirsiniz. Pastanelerde satılan açma simitler...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Simit Diyeti
Kandil Simidi
Simit
Haşhaşlı Simit
Açma Simit Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024