Bayatlamayan Simit Tarifi

Bayatlamayan simit tarifi, hazırlayacağımız simitler bir ay boyunca tazeliğini koruyacaktır. Ancak ağzı kapalı bir kabın içinde muhafaza etmeniz gerekir. Özellikle çocukları olan kadınlar bunu önceden hazırlayarak, çocuklarının düzenli olarak beslenmesini sağlayabilir. Ani gelen konuklar içinde size destek olacaktır. Her zaman tarif listenizde bulundurmanızı önerdiğimiz bu lezzetli tarifi denemenizi isteriz.
Ağızda dağılan lezzetiyle sizde de alışkanlık yapabilir. Özellikle çayın eşliğinde harika bir tuzlu alternatif olacak. Ancak tahmin ediyoruz, kavanozlarda saklayacağınız simitler fazla uzun süre kalmayacaktır. Şimdi bayatlamayan simit tarifini hazırlamaya başlayabiliriz.

Bayatlamayan simit tarifi için gerekli malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı yarı yarıya sulandırılmış sirkeli su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı arzuya göre mahlep
  • 3,5-4 su bardağı elenmiş un
  • 1 adet yumurta (Yumurtanın sarısını hamurda, beyazını üzerinde kullanacağız)
  • Üzeri için bol susam

Bayatlamayan simit tarifi nasıl yapılır?


Bir yoğurma kabının içine margarini, sıvı yağı ve yumurta sarısını koyun. Bunları iyice karıştırın. Daha sonra un hariç diğer malzemeleri hamur malzemelerinin içine ilave edin. Elenmiş unu azar azar malzemeye yedirmeye başlayın.
Elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur oluşturmalısınız. Daha sonra hamuru buzdolabına kaldırarak, bir saat kadar dinlendirin.

Dinlenmiş hamurdan küçük parçalar kopararak, bunları ince çubuklar haline getirin ve simit şeklini verin. Her birinin yüzeyini önce yumurta akının içine batırın. Daha sonra tabağın içine koyduğunuz susama bulayın. İçine yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine bunları dizin. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Tüm hamuru şekillendirdikten sonra, tepsiyi fırının içine koyun. Simitlerin üzeri pembeleşinceye kadar fırında pişirebilirsiniz. Daha sonra bayatlamayan simitleri ılık olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Yanında demleyeceğiniz çayla birlikte mükemmel bir ikili olacaklardır. Kalan simitler soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kavanoza konularak saklanabilir. Simitlerin taze kalması içine koyduğumuz sirkeli su sayesinde sağlanıyor. Sirke simitlere çıtır bir lezzet veriyor. Umarız tarifimizi beğenmişsinizdir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 18:03:03
Bayatlamayan Simit Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bayatlamayan Simit Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Bayatlamayan Simit Tarifi"
Ben şantiyede çalışıyorum ve iki haftada 2 gün iznim oluyor ve eve hamımı ve çocukları görmeye gidiyorum. Hanımda sağ olsun ben şantiyedeysen yiyebilmek için börek ve simit yapmış. Yanlız götürdüğüm simitler iki gün sonra bayatlamaya başlıyor ve yenilmiyior. Acaba bayatlamayan simit yapmak mümkün mü? Eşime söyleyip kırmak da istemiyorum.
Remzi . 01.10.2018 09:26:55

Simit Ayran Kaç Kalori?

Simit ayran kaç kalori, ülkemizde sıklıkla tüketilen ve çok sevilerek yenilen bir gıda olan simit yanında en çok ayranla tüketildiği için insanlar tarafından...
Devamını Oku

Susamlı Simit Kaç Kalori?

Susamlı simit kaç kalori, yüzyıllar boyunca yapılan ve insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecek olan susamlı simit birçok insanın vazgeçilmezl...
Devamını Oku

Kaşarlı Simit

Kaşarlı simit, evde yapılır mı demeyin. Tarifimizi uygularsanız, aynı dışarıda yedikleriniz gibi mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz. Belki de dışarıda...
Devamını Oku

Simit Poğaça

Simit poğaça son yıllarda oldukça lezzetli olduğu için birçok insan tarafından çocuklarının beslenmesi için ya da misafirleri geleceği zaman yapacakları bir ...
Devamını Oku

Çıtır Simit

Çıtır simit, tahmin ediyoruz herkese dışarıda yedikleri yiyecekleri evde hazırlamak biraz zor gelebilir. Ancak çıtır simit tarifini evde hazırlamayı ter...
Devamını Oku

Susamlı Simit Kurabiye

Susamlı simit kurabiye; kadınlar kabul günlerinde, akşam yemeklerden sonra içilecek olan çay servisinin yanına, gelen misafirlere ikram edilmek üzere yapılac...
Devamını Oku

Mahlepli Simit

Mahlepli simit, ülkemizde sıklıkla yapılan ve en çok tüketilen simitlerin başında gelmektedir. İnsanların çok severek tükettikleri ve satın aldıkları bir sim...
Devamını Oku

Sirkeli Simit

Sirkeli simit, özellikle ülkemizde Ege bölgesinde çok fazla yapılan ve çok sevilen bir yiyecek olmaktadır. Sirkenin ayrı bir tat ve koku vermesinden dolayı b...
Devamını Oku

Simit Tatlısı

Simit tatlısı, halk arasında lokma tatlısı, tulumba tatlısı gibi isimlerle anılır. Bu tatlıyı kıtır lezzetiyle keyifle yiyeceğinizi düşünüyoruz. Yapımı ...
Devamını Oku

Kandil Simidi Kaç Kalori?

Kandil simidi kaç kalori, kandil simidi özellikle kandillerde sıkça yapılan ve tüketilen bir yiyecektir. Bu adeta bir gelenek haline gelmiştir. Ancak ür...
Devamını Oku

Simit Ayran Diyeti

Simit ayran diyeti ülkemizde sıklıkla uygulanan ve kilo sorunu olanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo vermesinin mümkün olduğu ...
Devamını Oku

Küçük Simit Tarifi

Küçük simit tarifi, küçük simitleri kim atıştırmayı sevmez ki! Küçük büyük herkesin bunları severek yediğini tahmin ediyoruz. Özellikle küçük çocuklar b...
Devamını Oku

Gevrek Simit

Gevrek simit, özellikle Ankara ve İzmir ilinde en güzeli yapılmaktadır. Gevrek simidi yapılırken kullanılan pekmez çok önemlidir. Özellikle keçiboynuzu pekme...
Devamını Oku

Kepekli Simit Kaç Kalori?

Kepekli simit kaç kalori, günümüzde simit hemen hemen bütün insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecektir. Fakat kilo sorunu olanların simit yem...
Devamını Oku

Simit Kaç Kalori?

Simit kaç kalori, ülkemizde çok sıklıkla tüketilen ve özellikle de çalışan insanların sabah kahvaltı yapabilmeleri için satın alacakları simitle kahvaltı yap...
Devamını Oku

Simit Diyeti

Simit diyeti, simit diyeti 900 kalori içeren bir diyet listesidir. Özellikle kalori hesabı yaparak kilo vermek isteyen kişiler için ideal bir diyet list...
Devamını Oku

Kandil Simidi

Kandil simidi; kandil günlerinde yapılacak olan lezzetlerin başında, en harika simit tarifleri arasında yer almaktadır. Hamur işi yapmak isteyen kişilerin ta...
Devamını Oku

Simit

Simit, Simit ya da gevrek susamla kaplı yuvarlak şekilli ekmeğe denir. Türkiye'de olduğu kadar Yunanistan'da da çok tüketilen simide kuluri denir. Kültürlere...
Devamını Oku

Haşhaşlı Simit

Haşhaşlı simit, Az zahmetle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok nefis bir simit tarifidir. Özellikle hanımların kabul günlerinde ve çay saatlerinde mi...
Devamını Oku

Açma Simit Tarifi

Açma simit tarifi ile sevdiklerinize çay saatlerinizin yanında veya sabah kahvaltıları için güzel simitler yapabilirsiniz. Pastanelerde satılan açma simitler...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Simit Diyeti
Kandil Simidi
Simit
Haşhaşlı Simit
Açma Simit Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024