Bayatlamayan simit tarifi, hazırlayacağımız simitler bir ay boyunca tazeliğini koruyacaktır. Ancak ağzı kapalı bir kabın içinde muhafaza etmeniz gerekir. Özellikle çocukları olan kadınlar bunu önceden hazırlayarak, çocuklarının düzenli olarak beslenmesini sağlayabilir. Ani gelen konuklar içinde size destek olacaktır. Her zaman tarif listenizde bulundurmanızı önerdiğimiz bu lezzetli tarifi denemenizi isteriz.
Ağızda dağılan lezzetiyle sizde de alışkanlık yapabilir. Özellikle çayın eşliğinde harika bir tuzlu alternatif olacak. Ancak tahmin ediyoruz, kavanozlarda saklayacağınız simitler fazla uzun süre kalmayacaktır. Şimdi bayatlamayan simit tarifini hazırlamaya başlayabiliriz.
Bayatlamayan simit tarifi için gerekli malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı yarı yarıya sulandırılmış sirkeli su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı arzuya göre mahlep
- 3,5-4 su bardağı elenmiş un
- 1 adet yumurta (Yumurtanın sarısını hamurda, beyazını üzerinde kullanacağız)
- Üzeri için bol susam
Bayatlamayan simit tarifi nasıl yapılır?
Bir yoğurma kabının içine margarini, sıvı yağı ve yumurta sarısını koyun. Bunları iyice karıştırın. Daha sonra un hariç diğer malzemeleri hamur malzemelerinin içine ilave edin. Elenmiş unu azar azar malzemeye yedirmeye başlayın.
Elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur oluşturmalısınız. Daha sonra hamuru buzdolabına kaldırarak, bir saat kadar dinlendirin.
Dinlenmiş hamurdan küçük parçalar kopararak, bunları ince çubuklar haline getirin ve simit şeklini verin. Her birinin yüzeyini önce yumurta akının içine batırın. Daha sonra tabağın içine koyduğunuz susama bulayın. İçine yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine bunları dizin. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Tüm hamuru şekillendirdikten sonra, tepsiyi fırının içine koyun. Simitlerin üzeri pembeleşinceye kadar fırında pişirebilirsiniz. Daha sonra bayatlamayan simitleri ılık olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Yanında demleyeceğiniz çayla birlikte mükemmel bir ikili olacaklardır. Kalan simitler soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kavanoza konularak saklanabilir. Simitlerin taze kalması içine koyduğumuz sirkeli su sayesinde sağlanıyor. Sirke simitlere çıtır bir lezzet veriyor. Umarız tarifimizi beğenmişsinizdir.
Afiyet olsun.