{ "title": "Yumuşak Simit Tarifi", "image": "https://www.simit.gen.tr/images/yumusak-simit-tarifi.gif", "date": "21.01.2024 18:06:27", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Yumuşak simit tarifi, yumuşak simitler özellikle de takma dişi olanlar ya da diş sorunu yaşayanların vazgeçemeyecekleri bir yiyecek olacağı için fırınlar tarafından sıklıkla yapılmaktadır. Ayrıca tadı da çok güzel olmasından kaynaklı olarak, sizler de evinize misafir geleceği zaman ikram edebilmek için sizler de yumuşak simit yaparak, misafirlerinize ikram ederek çok güzel bir misafir tabağı hazırlamanız mümkün olacaktır. Yumuşak simidi sizler de hazır olarak alabileceğiniz gibi, aynı zamanda da evinizdeki fırında da kolay bir şekilde hazırlamanız mümkün olacaktır. İşte sizler de evinizde kolayca yapacağınız ve afiyetle yiyeceğiniz bir tarif.

Yumuşak Simit Malzemeleri
Yumuşak Simit Üzeri için
Yumuşak simit nasıl yapılır?

Bir tava içerisinde eriteceğiniz 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Üzerine şeker ve tuz ilave edilerek eridiği zaman ocağın altı kapatılır. Derin bir yoğurma kabının içerisine, 3 su bardağı elenmiş un konularak ortası çukur edilir. İçerisine 1 sıcak su bardağında eritmiş olduğunuz 1 paket yaş maya ve su ilave edilir. Tava içerisinde eritmiş olduğunuz tereyağı, şeker ve tuz karışımı da dökülür. 1 su bardağı sütü de ilave ederiz. En son olarak 1 su bardağı sıvı yağ da ilave edilerek, yoğurulmaya başlanır. Hamur yapışmayacak ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. Eğer un az gelirse biraz daha un ilave edilebilir. Yoğurduğumuz hamur üzeri kapatılarak yaklaşık olarak 2 saat kadar bekletilir.

Fırınımızı 180 derece olacak şekilde ayarlıyoruz ve fırın tepsisi içerisine yoğurmuş olduğumuz hamurdan bir miktar koparıp ince ve uzun bir şekle getiriyoruz. Fırın tepsimizin içerisine yuvarlak olacak şekilde koyuyoruz. Bütün hamur bitene kadar bu şekilde yapıyoruz. Yapmış olduğumuz bütün simitlerin üzerine ayrı bir kabın içerisinde hazırladığımız 1 su bardağı su ve pekmezi karıştırıyoruz. Bu karışımı yapmış olduğumuz ve tepsiye dizdiğimiz bütün simitlerin üzerine pekmez ve su karışımını sürdükten sonra simitlerin üzerine avucumuza aldığımız susamları döküyoruz.

Daha önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırınımıza, yapmış olduğumuz tepsi içerisinde bulunan simitlerimizi koyuyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz. Yumuşak simidin yanında en çok krem peynir yakıştığı için sizler de servis ederken sıcak çay ve krem peynir kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }