{ "title": "Tuzlu Simit", "image": "https://www.simit.gen.tr/images/tuzlu-simit.gif", "date": "20.01.2024 03:53:00", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Tuzlu simit, Ev hanımlarının misafirleri geleceği zaman mutlaka mutfaklarında yapacakları simitlerden bir tanesi de tuzlu simit olmaktadır. Bu simit oldukça lezzetli olmasından ve yapılışı da çok kolay olmasından dolayı birçok ev hanımı son derece lezzetli olan bu simidi yaparak sizlerde misafirlerine ikram eder. Tuzlu simit aynı zamanda pastanelerde de kuru pasta olarak satılmaktadır. Sizler tercihen hazır olarak yapacağınız için kolayca bu tarifi uygulamanız mümkün olacaktır. Birçok ev hanımı çocuklarının beslenmesi içinde bu simidi yapmaktadır. Çocukların çok severek yedikleri ve gelişimlerinde de katkısı olduğu için sizler de istiyorsanız haftada 1-2 defa tuzlu simit yapabilirsiniz.

Tuzlu simit kalori bakımından oldukça az olmaktadır. Bunun nedeni normal bir simit boyutunda değildir. Fakat birden fazla tüketilmesi durumunda kalorisi yüksek olacak olan bir besin olacaktır. Bu yüzden tadı nefis olan ve çok sevilerek tüketilen bu yiyeceği tüketirken dikkatli olmanız gerekmektedir. Kalori olarak 1 tuzlu simit 30 kalori olmaktadır. Bu kalori bakımından düşük olduğu bilinmektedir. Ufak boyutlu olduğu için ve gram olarak hafif olduğu için kalorisi düşüktür. Bu nedenle insanlar tarafından sürekli olarak kalorisinin düşüklüğüne aldanarak bir defasında beş altı defa tüketilmektedir. Bu yüzden de aldıkları kalori çok fazla olmaktadır. Sizler de tadı çok güzel olan bu yiyeceği yerken dikkatli olmalı ve çocuklarınıza mutlaka ikiden fazla yedirmemeniz gerekmektedir.

Tuzlu simit için malzemeler
Tuzlu simit nasıl yapılır?

Derin bir kabın içerisine 5 su bardağı un konulur. Ortasında bir delik açılarak eritilmiş olan 250 gram margarin yağı ortasına dökülür. Sırasıyla 1 çay bardağı zeytinyağı ve bir çay bardağı yoğurt ve yumurtanın beyazını da eklenerek bir süre yoğurulmaya başlanır. 1 tatlı kaşığı tuz ve bir çay kaşığı şeker ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. İyi bir simit olabilmesi için hamurun iyice yoğurulması gerekmektedir. Hamur kulak memesi kıvamından biraz sert olması gerekmektedir. Yoğurmuş olduğumuz bu hamur kabarması için bir süre hamurun bir bezle kapatarak yaklaşık olarak 2 saat kadar bekletilmesi gerekmektedir. Bekleyen hamurumuzu çok küçük parçalar halinde bölerek tepsimize diziyoruz. Hamurun simit görünümü olabilmesi için yuvarlak yaparak tepsiye dizmemiz gerekmektedir. Bütün tepsi kapladığı zaman üzerine ayrı bir kabın içerisinde sulandırdığımız pekmez sürülür. Yaklaşık olarak 5 dakika kadar bekletildikten sonra, üzerine yumurta sarısı sürülür. Tercihen tuzlu simit yapan insanlar tepsiye dizmeden önce, simitlerin tepsiye yapışmaması için yağlı kâğıt veya tepsiyi güzelce bir yağlamaları gerekmektedir. Böylelikle pişen simitler daha kolayca pişecek ve çıkarılırken yapışmadan çıkmış olacaktır. Yapmış olduğumuz bu simitleri daha önceden ısıttığımız 200 derecede bulunan fırının içerisine koyuyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık olarak 15 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir. Ardından çıkardığımız tuzlu simitlerimiz soğuduğu zaman servis edebiliriz.

Tercihen tuzlu simitlerin üzerine susam ya da çörek otu dökerek pişirebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }