{ "title": "Sütlü Simit", "image": "https://www.simit.gen.tr/images/sutlu-simit.gif", "date": "19.01.2024 07:06:58", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Sütlü simit, oldukça yumuşak ve aynı zamanda da çok lezzetli olduğu için insanlar tarafından gevrek simit yerine sütlü simit tercih edilmektedir. Birçok insan dişleri kesmediği için sütlü mısır tercih etmektedir. Özellikle de yaşlı insanların gevrek simitleri kopartıp çiğneyemedikleri için gevrek simit yerine sütlü simit tercih etmektedir. Birçok insan simit yapımı için hazır simidi kullanırken, özellikle de misafirleri gelecek olan ev hanımları için mutfak içerisinde çok güzel bir tarif olduğu için sizler de misafirleriniz geleceği zaman ya da kendi çocuğunuzun beslenme çantasında, çocuğunuzun hazır bir şekilde simit tüketmesini istemiyorsanız ve gözünüzün görmesi ve sizin elinizle yapacağınız için çocuğunuzun daha sağlıklı bir şekilde hazır gıdalardan uzak duracak ve kendi ellerinizle yapacağınız bu sütlü simit sayesinde sağlıklı beslenmiş olacaktır.

Sütlü simit kalori bakımından çok yüksek olduğu için sizlerin de sürekli olarak tüketmeniz uzmanlar tarafından tavsiye edilmemektedir. Simidi çok seviyorsanız ve son zamanlarda yapılan fırınların sağlığa pek uygun olmadığı ve gözünüz görmediği bir yerde pişen simitleri yemek ve tüketmek istemiyorsanız o zaman sizler de kendi mutfağınızda sağlıklı bir şekilde yapabilmeniz mümkün olacaktır. Sütlü simit, yaklaşık olarak 230 kalori olduğu için simit beş altı dilim ekmeğe eşit olmaktadır. Üç dört günde bir tüketilmeli ve yanında kalorisi yüksek olan gıdalardan kaçınmanız gerekmektedir. Simidin yanında özellikle satılan ve çok yakışan krem peynir ve sıcak çay ile oldukça güzel olmaktadır.

Sütlü simit malzemeleri
Sütlü Simidin nasıl yapılır?

Derin bir kabın içerisine 2 su bardağı elenmiş un konulur. Ortasında bir delik açılarak sırası ile bir çay bardağı süt yarım çay bardağı sıvı yağ, bir çay bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı toz maya 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmanız gerekmektedir. Hamur yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurduktan sonra, simitler daha lezzetli olabilmesi için mutlaka yoğurmuş olduğunuz hamurunuzu 1 saat kadar bekletmeniz gerekmektedir.

Tepsiyi yağlamalı ya da yağlı kâğıt serilmesi gerekmektedir. Bir parça hamur koparılır ve simit şeklinde tepsiye dizilmeden hemen önce üzerine susam ile güzelce örtülür ve daha önce 170 derece ısıtmış olduğumuz fırına konulur ve yaklaşık olarak 15 dakika pişirilir.

Her fırın farklı olmasından dolayı, fırın ısınızı kendinize uygun olarak ayarlamanzı gerekmektedir. Sütlü simit üzeri kızarana kadar pişirilmesi gerekmektedir.

Afiyet olsun.
" } ] }