{ "title": "Susamlı Simit", "image": "https://www.simit.gen.tr/images/susamli-simit.gif", "date": "20.01.2024 04:03:44", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Susamlı simit ülkemizde sıklıkla yapılan ve tüketilen bir yiyecek olduğu için hemen hemen ülkemizde bütün şehirlerde birçok fırında yapılmaktadır. Simit yüzyıllardır var olan ve en çok tüketilen bir yiyecek olduğu için evlerde de sıklıkla yapılmaktadır. Simidin değişik çeşitleri bulunmaktadır. Ülkemizde en sıklıkla yapılarak tüketilen simit çeşitleri arasında, susamlı simit ve gevrek simit bulunmaktadır. Hemen hemen bütün simit türlerinde susam bulunmaktadır. Simit ayrı bir tat verdiği için simit üzerine susam konulmaktadır. Simit evde yapıldığı zaman daha lezzetli ve güzel olduğu için sizler de özellikle misafirleriniz geleceği zaman ya da çocuklarınızın beslenmesi için de oldukça lezzetli olacağını bilmeli ve sizler de çocuklarınızın çantasına koyacağınız simitlerinizi kendi mutfağınızda yapacak ve çocuklarınızın sağlıklı olmasını ve sağlıklı beslenmesini sağlamış olacaksınız.

Susamlı simit çok lezzetli olmaktadır. Fakat kalori bakımından çok yüksek olduğu için uzmanlar tarafından çok sıklıkla tüketilmemesi gerektiği söylenmektedir. Fakat çalışan insanların sabahları kahvaltı için tercih ettikleri, simit yanında krem peynir ve sıcak çay ile son derece lezzetli olmaktadır. Bir susamlı simit yaklaşık olarak 6 dilim ekmeğe eşit olmasından dolayı haftada sadece 1 defa tüketilmesi gerekmektedir. Simit yüzyıllar boyunca var olan ve Türklerin vazgeçilmez yiyeceklerden bir tanesi olmaktadır. Susamlı simit 1 tanesi yaklaşık olarak 437 kalori olmaktadır. Bu yüzden kalorisi yüksek bir gıda olmaktadır. Uzmanlar tarafından da sıklıkla 3 beyazdan uzak durulması gerektiği söylenmektedir. Susam çok lezzetli ve oldukça faydalı olduğu için sizler de susamı tüketmeniz gerekmektedir. Susam özellikle kalsiyum bakımından çok yüksektir.

Susamlı simit malzemeleri
Susamlı Simit nasıl yapılır?

Susamlı simit yapmak istiyorsanız o zaman derince bir kabın içerisine 3 su bardağı unu eleyip koyunuz. Kabın içerisinde unun ortasında bir delik oluşur ve sırasıyla süt, sıcak su, sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 3 tatlı kaşığı toz maya ve 1 çay kaşığı tuz konulması gerekmektedir. Bütün malzemeleri koyduğumuz kabın içerisinde bütün malzemeler birlikte karıştırılır ve yoğurulmaya başlanır. Hamur kulak memesi kıvamına geldiği zaman hamurun üzeri bir bezle kapatılarak 1 saat kadar dinlemeye bırakılır. Tepsiye yağlı kâğıt ya da tepsi yağlanır. Simit şeklinde yuvarlak yapılan hamurlar önce su ile sulandırılmış olan pekmez sürülmesi gerekmektedir. Böylece susam daha kolayca simit daha kolayca susamlanır ve yağlanmış olan fırın tepsisine dizilir. Daha önceden ısıtılmış olan fırına tepsi konulur. Tahmini olarak 20 dakika kadar pişirilir. Her fırın ayrı olduğu için tahmini olarak 180 derece fırında 20 dakika pişirilmelidir. Sizin fırınınızın sıcaklığına göre değişim gösterecektir. Üzeri kızaran simitler fırından çıkarılır ve soğuduğu zaman servis yapılır. Susamlı Simit özellikle çayla çok lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }