{ "title": "Simit Tatlısı", "image": "https://www.simit.gen.tr/images/simit-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 02:28:44", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Simit tatlısı, halk arasında lokma tatlısı, tulumba tatlısı gibi isimlerle anılır. Bu tatlıyı kıtır lezzetiyle keyifle yiyeceğinizi düşünüyoruz. Yapımı çok kolay olduğundan, her istediğinizde kısa sürede yapabilirsiniz. Tatlının en önemli püf noktası hamurunun kıvamının iyi ayarlanmasıdır. Pürüzsüz kıvamda bir hamur olmalıdır. Kızartılarak hazırlanan bu tatlıyı ağır ateşte pişirmelisiniz. Şerbetini baklava şerbetinden daha koyu hazırlamalı, hamurunu kek hamurundan biraz daha sert yoğurmalısınız. Eğer bunlara dikkat ederseniz, mükemmel bir simit tatlısı hazırlayabilirsiniz. Şimdi birlikte tatlımızı hazırlamaya başlayalım.

Simit tatlısı için gerekli malzemeler
Şerbet malzemeleri
Simit tatlısı nasıl yapılır?

Tatlımızın yapımına başlamadan önce şerbetini pişirelim. Bir tencereye toz şekeri ve suyu koyarak orta ateşte kaynatmaya başlayın. Şerbetin kıvamı koyu olacak. Bu nedenle pişerken buna dikkat edin. Kaynadıktan sonra içine bir dilim limonu atın. Bu şerbetin sonradan şekerlenmesini önleyecektir. Kaynadıktan sonra 15-20 dakika kadar ateşte tutarsanız, şerbet istediğimiz kıvama gelecektir. Daha sonra şerbeti soğuması için tezgâhın üzerine alabilirsiniz.

Şerbet bir taraftan soğurken, bizde simit tatlısının hamurunu hazırlayalım. Bir tencerede suyu, tereyağını, toz şekeri ve tuzu bir arada kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 2,5 su bardağı unu ilave edin. Bu arada un topaklanmasın diye, hızlı bir şekilde tahta kaşıkla karıştırın. Hamur toparlandıktan sonra, 2-3 dakika kadar sert bir şekilde vurarak pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve hamurun ılınmasını bekleyin. Ilınan hamurun içine yumurtaları kırın. Bunu karıştırarak hamurun içine yedirin. Bunu yaparken hamurunuz parçalı gibi olabilir. Telaş etmeden karıştırmaya devam edin. Mutlak bu görünümü düzelecek. Ardından içine nişasta ve irmiği de koyarak, karıştırmaya devam edin.

Bu şekilde hamuru hazırlamış olduk. Şimdi derin bir kızartma tenceresine yeteri kadar sıvı yağı koyun. Bu miktar yaklaşık bir litre olsun. Bu şekilde simit tatlıları daha iyi pişecektir. Hamurunuzu da sıkma torbasının içine alın. Tencerede olan sıvı yağ kızmadan hamuru içine koyacaksınız. Hamuru sıkma torbasıyla simit şeklini vererek sıvı yağın içine atın. İsterseniz aynı tulumba tatlısında olduğu gibi tırtıl kalıbı kullanabilirsiniz. Tatlınıza kendi elinizle bile şekil verebilirsiniz. Kızartma tenceresine yeteri kadar hamur koyduktan sonra orta ateşe alarak, simit tatlılarını pişirmeye başlayın. Tatlılar yağın üzerine çıkınca ateşin altını biraz kısabilirsiniz. Tatlı yavaş kızardığından, lezzeti de ağızda çıtır bir tat bırakacaktır. Pişen tatlıları soğumuş şerbete atın. Yaklaşık 1-2 dakika şerbetin içinde beklesinler. Daha sonra bunları servis tabağına alabilirsiniz. Kalan hamurları yeniden kızartmak için, yağın soğumasını bekleyin. Çünkü kızgın yağa atarsanız, simit tatlıların içi hamur kalır. Üstelik istediğiniz gibi çıtır olmaz. Simit tatlılarını artık sevdiklerinizin beğenisine sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }