{ "title": "Simit Poğaça", "image": "https://www.simit.gen.tr/images/simit-pogaca.gif", "date": "23.01.2024 04:39:04", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Simit poğaça son yıllarda oldukça lezzetli olduğu için birçok insan tarafından çocuklarının beslenmesi için ya da misafirleri geleceği zaman yapacakları bir yiyecek olmaktadır. Kalori bakımından yüksek olsa bile oldukça lezzetli olduğu için birçok insanın tercihleri arasında olacak ve insanların daha lezzetli yiyecekler yemeleri için birçok mutfak içerisinde yapılan bir yiyecektir. Ev hanımlarının evlerine misafirleri gelecekleri zaman çok lezzetli ve mutfaklarında bir harika yaratmak için girdikleri zaman birbirinden lezzetli olacak olan yiyecekler yapmaktadırlar. Özellikle birçok fırın içerisinde yapılan ve fırıncıların son zamanlarda tercih ettikleri simit poğaça çok satılmasından dolayı da insanların satın aldıkları bir yiyecek olmaktadır. Kuru kuru simit yemek istemeyen insanlar için üretilen ve çok lezzetli olduğu için birçok insanın aldıkları bu simitlerin içerisine istenilen gıdalar konulmaktadır. Kıymalı simit poğaça, kaşarlı simit poğaça, sucuklu simit poğaça, patatesli simit poğaça, peynirli simit poğaça, ıspanaklı simit poğaça gibi türleri bulunmaktadır. Eğer hazır yapılan simit poğaçaları istemiyor ve misafirleriniz geleceği zaman ya da çocuklarınızın beslenme çantalarına koyacağınız birçok simit poğaça yapabilirsiniz.

Simit poğaça aynı bildiğimiz simit hamuruyla yapılır, üzerine pekmez ve susam sürülür. Sadece simit gibi yuvarlak yapılmaz. Bir poğaça gibi yapılarak içerisine istediğiniz: sucuk, kıyma, kaşar, peynir, ıspanak, patates. Ne istiyorsanız koyabilirsiniz. Tamamen sizin damak zevkinize uygun olacak olan yiyecekler içerisine koyacağınız için mutfağınızda sizler de bir harika yaratmanız mümkün olacaktır. Özellikle kaşar peyniri olan simit poğaçalar daha çok satılmaktadır. Fakat kaşar poğaçalar daha fazla kalorili olur. Unutmamanız gereken ise beyaz peynirli ya da kaşar peynirli yapacağınız simit poğaçanın içerisine koyacağınız maydanozlar daha lezzetli olmasını sağlayacak ve daha nefis olacağı için tercih edebilirsiniz.

Simit poğaça malzemeler
Simit poğaça nasıl yapılır?

Öncelikle bir tava içerisinde tereyağı eritilir ve içerisine toz şeker ve tuz konularak eritilir. Derin bir kabın içerisine 4 su bardağı un konulur ve tava içerisinde eritmiş olduğumuz tereyağı, tuz ve şeker karışımı içine konulur. İçine toz maya konulur. 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı sıcak su konularak yoğurulma işlemine başlanır. Eğer su az geliyorsa biraz daha sıcak su konulabilir. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar ve yapışmayana kadar yoğurulur. Yoğurulan hamur yaklaşık olarak 1 saat kadar dinlenmeye bırakılır. Yoğurulan hamurun üzerini bir bezle kapatırsanız daha lezzetli olacaktır.

Dinlenen hamuru küçük küçük parçalara bölerek, bir poğaça gibi yuvarlak bir şekilde yufka açar gibi açıyoruz. İçerisine koymak istediğimiz malzemeyi koyuyoruz. Eğer ıspanak ya da kıymalı yapmak istiyorsanız o zaman sizler daha önceden ıspanak pişirilmeli ya da kıymayı kavurmak gerekmektedir. Kaşarlı yapacaksanız, peyniri rendelemeli ve ince ince kıymış olduğunuz maydanozları rendelenmiş kaşarlara ilave ederek karıştırılır ve bir yemek kaşığı kadar karışımdan alınarak açılan hamurun ortasına konularak, kapatılır.

Susam bir tabağın içerisine konulur ve pekmez sulandırılır. Poğaça ilk önce sulandırılmış olan pekmezin içerisine konulur ardından çıkarılarak susama iyice bulanır. Ardından daha önceden yağlamış olduğumuz tepsiye ya da tepsiye yağlı kâğıt koymamız gerekmektedir. Yağlanmayan ya da yağlı kâğıt konulmazsa o zaman poğaçalar pişince tepsiye yapışacak ve çıkmayacaktır. Bütün poğaçalar hazırlandıktan sonra daha önceden ısıtılmış olan 200 derecede bulunan fırına konulur ve 20 dakika bekletilerek çıkarılır. Simit poğaçaya bakacaksınız üzeri kızarmış ise o zaman simit poğaça olmuş demektir.

Afiyet olsun.

" } ] }