{ "title": "Simit Nasıl Yapılır", "image": "https://www.simit.gen.tr/images/simit-nasil-yapilir.gif", "date": "21.01.2024 21:23:10", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Simit nasıl yapılır, simit ülkemize has bir lezzet olduğundan özellikle yurtdışında yaşayanların özlediği bir yiyecektir. Özel anlara eşik eden, kahvaltıda, ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketilen simidi sizlerde evde yapmayı deneyebilirsiniz. Aslında simit yapımı çok zor değildir. Sadece küçük püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Bu nedenle simide ulaşamayan kişiler için tarifini hazırladık. Bu tarifle yaklaşık 20 adet simit hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz malzemeleri orantılı olarak azaltarak kullanabilirsiniz. Birlikte simit yapmaya başlayabiliriz.

Simit için gerekli malzemeler
Üzeri için
Simit nasıl yapılır?

Geniş bir yoğurma kabının içine elenmiş unu, kuru mayayı, toz şekeri, tuzu koyun. Bu malzemelere azar azar su ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert olacak şekilde bir hamur elde edin. Burada hamuru çok iyi yoğurmalısınız. Tavsiyemiz en az 15 dakika hamuru yoğurmanız. Biraz kollarınız ağrıyabilir, ancak simit yemenin zevkini düşünürseniz buna değecektir. Malzemenin içinde yaş maya kullanacaksanız, maya ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri suyun içinde karıştırarak kabartmalısınız. Bunu daha sonra una ilave ederek, aynı şekilde hamuru yoğurabilirsiniz.

Hamuru yorduktan sonra bir kenara alarak, mayalanmasını bekleyin. Ardından mayalanmış hamurdan bezeler kopararak, bunlardan uzun çubuklar yapın. Bu çubukların ucunu halka yaparak birleştirin. Ancak uçların birbiriyle kaynaşmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü pişerken ayrılma yapabilir. Hamur yeterince elastik bir yapıya sahip olduğundan, rahatlıkla elinizle şekil verebileceksiniz. Hazırladığınız halka hamurları tezgâhın üzerine koyun. Burada beklerken hamurunuz mayalanmaya devam eder.

Bu arada pekmez ve suyu bir tencerenin içine koyarak kaynatın. Bunu kaynadıktan sonra tezgâhın üzerine alın. Pekmez ve su ölçüsü bire bir olsun, aynen verdiğimiz gibi. Hazırlamış olduğunuz halka simitleri pekmezli suyun içine tek teke koyarak çevirin. Pekmezli su yeterliyse çevirmeniz bile gerekmez. İçinde fazla bekletmeden kavrulmuş susama bulayın. Susam kavrulmuş değilse, teflon tavanın içinde kendiniz kavurabilirsiniz. Bu yöntem sıcak pekmezleme denilen usuldür. Genellikle İzmir usulü gevrek bu şekilde yapılır. Evet İzmir'de simit gevrek olarak anılmaktadır. Burada simitler sıcak pekmezleme yapılarak, ön pişirmeden geçirilir. Bu Ankara türü simitlerde soğuk olarak yapılır. Simitlerin üzerindeki fazla suyu süzerek tepsiye dizin. Fırını 230 derecede ısıtın. Tepsiyi ısınmış olan fırına koyarak, simitleri yaklaşık 20-25 dakika kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak simitleri sevdiklerinize çayla ya da yoğurtla ikram edebilirsiniz. Elbette, simidin yanında tulum peynirini ve mevsiminde domatesi eksik etmeyin.

Afiyet olsun.
" } ] }