{ "title": "Simit Kurabiye", "image": "https://www.simit.gen.tr/images/simit-kurabiye.gif", "date": "19.01.2024 08:49:47", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Simit kurabiye, bildiğimiz lezzetiyle kandil simidi genellikle pastanelerde satılsa da evde de kendiniz bu tarifi hazırlayabilirsiniz. Hem atıştırmalık hem de çayın yanında her zaman tercih edebileceğiniz kadar lezzetli olan simit kurabiyelere bayılacaksınız. Ağızda dağılan lezzetine bayılacaksınız. İçine koyduğumuz sirke sayesinde çıtır bir lezzeti olacak. Bunları uzun süre kapalı bir kavanozun içinde saklayabilirsiniz. Tazeliklerini ilk günkü gibi koruyacaklar. Ayrıca hamura şekil vererek, derin dondurucuda sonradan pişirmek üzere saklayabilirsiniz. Ani gelen misafirleriniz için, elinizden tutacak bir tarif olacaktır. Dilerseniz simit kurabiyeleri birlikte hazırlamaya başlayalım.

Simit kurabiye için gerekli malzemeler
Simit kurabiye nasıl yapılır?

Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan margarini, zeytinyağını, yumurtaların sarılarını, tuzu ve toz şekeri yoğurma kabının içinde karıştırın. Bunun içine elenmiş unu yavaş yavaş ilave edin. 2 yemek kaşığı sirkeyi ve kabartma tozunu koyun. Malzemelerin içinde sirke kullanmamızın nedeni, simit kurabiyeleri gevrekleştirmesi içindir. Tercihen elma sirkesini kullanın. Merak etmeyin piştikten sonra sirke kokusunu duymazsınız. Unun tamamını malzemelere ilave ettikten sonra, yoğurmaya devam edin. Hamurun kıvamını kendiniz ayarlayın. 5 su bardağı un vermemize rağmen bardak ölçüleri farklı olabiliyor. Bu nedenle kurabiye kıvamında yani kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olsun. İyice harmanlana malzemelerden sonra, simit kurabiyelere şekil vermeye başlayalım. Bunlara küçük simit şeklini vererek, yağlı kâğıt serdiğiniz ya da yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Hamurun hepsini şekillendirdikten sonra, üzerlerine yumurta beyazını sürün. Daha sonra susam ve çörek otunu serpiştirin. Susamı biraz daha fazla kullanın. Daha lezzetli olacaktır. Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayarak, ısıtmaya başlayın. Simit kurabiyeleri üzerleri hafif kızarıncaya kadar fırında pişirin. Fırından aldıktan sonra, biraz ılınmalarını bekleyin. Kıtır kıtır lezzetiyle, çok beğeneceğiniz simit kurabiyeleri çayın eşliğinde sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }