{ "title": "Simit Kebabı", "image": "https://www.simit.gen.tr/images/simit-kebabi.gif", "date": "21.01.2024 12:07:05", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Simit kebabı, Gaziantep yöresine ait mükemmel bir lezzete sahip olan bir yemektir. Bu yörede köftelik ince bulgura simit adı verilmiştir. Bu kebap türü mangalda hazırlanmasına rağmen, olanağı olmayan kişiler bunu fırında ya da ızgarada yapabilir. Her türlü lezzetli bir yemek ortaya çıkacaktır. Gaziantep mutfağında en önemli yeri kebaplar tutmaktadır. Tarihi ipek yolu üzerinde bulunduğundan, mutfak kültürü oldukça gelişmiştir. Özellikle yapılan köfte çeşitleri çok fazladır. Yaklaşık 26 tane köfte türü barındıran bir damak lezzetine sahip ilimizdir. Bunlardan birisi simit kebabıdır. Üstelik yapımı da oldukça kolaydır. Kebabı lezzetlendiren baharatlarla uyumu mükemmel. Yalnız içinde kullanacağınız kıymayı özel çektirin. İçindeki yağ oranını dengeleyin. Ne fazla yağlı olsun ne de az yağlı olsun. Kebaba lezzetini verecek malzemelerden birisi budur. Umarız sizlerde simit kebabını beğeneceksiniz. Özellikle Antep'e giderseniz bu yemeği orada yemenizi de tavsiye ederiz. Tadına doyamayacaksınız. Dilerseniz bu lezzetli tarifi birlikte hazırlamaya başlayalım.

Simit kebabı için gerekli malzemeler
Simit kebabı nasıl yapılır?

Geniş bir tepsinin içine ılık suyun içinde ıslatmış olduğunuz simit bulguru ve orta yağlı kıymayı koyun. Ortasını açarak içine dövdüğünüz sarımsağı, rendelediğiniz kuru soğanı ve ince kıydığınız maydanozu ilave edin. Ardından karabiberi, kimyonu, tarçın, çam fıstığı, kırmızı pul biber ve tuzu malzemelerle buluşturun. Bütün malzemeleri elinizle yoğurmaya başlayın. Tabiri caizse aynı çiğ köfte gibi döver şekilde yoğurmanız gerekir. Yoğurma işleminden sonra karışımdan kuşbaşı doğranmış etten biraz daha büyükçe parçalar koparın. Bunları elinizle yuvarlayın. Ardından ızgara şişlerine geçirin. Bunları ister mangalda ister ızgarada pişirmeye başlayın. Ardından servis tabaklarına aldığınız simit kebabının üzerine kaşar peyniri rendesi ve fıstık içi serpiştirin. Dilerseniz yanına soğan halkaları, marul dilimleri koyabilirsiniz. Konuklarınıza sıcak olarak ikram edeceğiniz simit kebabı eminiz çok beğenilecek. Böyle yöresel yemeklere mutfağınızda sıkça yer vererek, ülkemizin damak tadı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Eğer mangalda simit kebabını pişirebilirseniz, her yediğiniz köfteyi sıcak olarak tadabilir, daha fazla lezzetine varabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }