{ "title": "Simit Çeşitleri", "image": "https://www.simit.gen.tr/images/simit-cesitleri.gif", "date": "19.01.2024 09:45:26", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Simit çeşitleri ile güzel simit tarifleri hazırlayabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz. Özellikle çocukları olan anneler için simit tarifleri önemli bir yere sahiptir. Beslenme çantalarına koymak ve onlara beslenme saatlerinden sağlıklı besinler vermek isteyen anneler tariflerimize rahatlıkla göz atabilir. Çayın veya ayranın yanında çok tercih edilen simit kalori bakımından çok zengin bir besin değildir. Diyet programı uygulayan kişiler için ara öğün veya ana öğünde bir tane simide yer verilebilir.

Simit Çeşitleri

Tuzlu Simit İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Nasıl Yapılır?

Derin bir hamur yoğurma kabı alıp içerisine unu ilave edin ve orta kısmını havuz gibi açın. Unun ortasına yumurta sarısı, su, tuz ve sıvıyağı ilave edip karıştırmaya başlayın. Harmanladığınız harcın üzerine de kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Bu hususta ele yapışmayacak şekilde bir hamur oluşturmaya özen gösterin. İstenilen kıvama gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın ve yuvarlayın. Ardından uzunlamasına olacak şekilde hamuru yuvarlaya yuvarlaya açın ve bir parmak uzunluğuna geldiğinde yuvarlak simit şeklini verip, hamurun iki ucunu birbirine hafif bastırarak yapıştırın. Yumurta akını bir kâseye alın ve hazırlanılan simitleri önce yumurta akına ardından da susama batırıp yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Bütün simitleri tepsiye yerleştirdikten sonra tepsiyi 200 derecelik fırına gönderin ev her tarafları hafif kızana kadar simitleri fırında pişirin.

Mahlepli Simit İçin Gerekli Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Mahlepli simit yapmak için un dışında kalan tüm malzemeleri bir karıştırma kabının içerisine alın. Üzerine zar, azar un ilavesi yapıp yoğurmaya başlayın. Bu aşama da unu hamurun içerisine ilave ederken dikkatli olmaya özen gösterin. Aksi halde çok sert bir hamur yapabilirsiniz. Ele yapışmayacak nitelikte ve yumuşak bir hamur yaptıktan sonra hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın. Kopartılan tüm parçaları simit şeklini verin ve şekil alan hamurları önce yumurta akına sonra ise susama batırıp fırın tepsisine dizin. Hamurun içerisinde yeteri kadar yağ bulunduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek yok. Bütün hamurları tepsinin içerisine dizdikten sonra tepsiyi fırına yollayın ve 185 derecelik fırında simitleri pişirin. Hafif pembeleşen mahlepli simitleri fırından alıp dinlendirmek için bir müddet bekletin ve sunum yapın.

Afiyet olsun.

Haşhaşlı Simit İçin Gerekli Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Malzemelerden bir tane yumurta sarısını bir kâsenin içerisine alıp kenara ayıralım. Haşhaşla yumurta sarısı simitlerin üzerine sürmek için kullanılacaktır. Diğer kalan malzemelerden un hariç geri kalan hepsini bir yoğurma kabının içerisine alın. Malzemeleri bir güzel yorun ve ardından içerisine azar azar un ilavesi yapın. Yoğrulan hamurun ele yapışmaması gerekiyor. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Yuvarlanmış hamurların ortasını delip simit şeklini verin ve fırın tepsisinin üzerine dizin. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra üzerine üzerlerine bir fırça ile yumurta sarısından sürün. Yumurtaya bulanmış olan simitlerin üzerine de haşhaş serpiştirin ve fırının ayarını 185 dereceye getirin. Haşhaşlı simitleri fırına gönderin ve her tarafları hafif kızarana dek pişirin. İstenilen kıvamda pişmiş olan simitleri fırından alıp birkaç dakika dinlendirin. Sıcak olarak simitleri tepsiden alırsanız eğer çatlar ve ufalanabilir. Ilındıktan sonra simitleri servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }