{ "title": "Simit Aşı", "image": "https://www.simit.gen.tr/images/simit-asi.gif", "date": "20.01.2024 07:42:32", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Simit aşı, Gaziantep yöresine ait olan yöresel yemeklerden biridir. Hem çok kolay yapılır hem de oldukça ekonomik bir tariftir. Özellikle yemeğiniz yoksa, kurtarıcı olarak simit aşı hazırlayabilirsiniz. Bundan sonra zaten kendiniz isteyerek sıkça yapacaksınız. Simit denilen ince köftelik bulgurla hazırlanan bu tarif, fazla marifeti olmayan bayanların bile hazırlayabileceği kolay bir yemektir. Ayrıca Gaziantep yöresinde kadınlar arasında \"simit aşı bilmeyen avrat olamaz\" diye bir espri de vardır. Buradan yemeğin ne kadar kolay hazırlandığını anlayabilirsiniz. Şimdi bizde birlikte simit aşını hazırlamaya başlayalım.

Simit aşı için gerekli malzemeler
Simit aşı nasıl yapılır?

Önce bir tavanın içine ince yemeklik doğradığınız sadece 1 adet kuru soğanı ve ince doğranan yeşil biberleri sıvı yağla birlikte kavurmaya başlayın. Soğanlar hafif pembeleşince içine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurmaya edin. İçine domates ve biber salçasını ilave edin. Salçanın kokusunu duyuncaya kadar pişirmeye devam edin. En son karabiberi ilave edebilirsiniz. Ardından malzemenin içine 3-4 su bardağı su ve tuzu ilave edin. Suyunuz sıcak olsun. Hemen simitlik bulguru içine atabilirsiniz. Bulgur içinde iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. Simit aşı pişince normal yaptığınız pilavdan biraz daha sulu kalmalıdır. Eğer suyu az gelirse ilave edebilirsiniz. Şimdi başka bir tavanın içinde diğer kuru soğanları ince doğrayın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kırmızı pul biberi içine ilave edin.

Şimdi pişmiş aşın üzerine hazırladığınız soğanlı biberi ilave edebilirsiniz. Simit aşı gördüğünüz gibi bu kadar kolay hazırlanıyor. Artık sevdiklerinize bu lezzetli yemeği ikram edebilirsiniz. Sıcak sıcak yanında ayranla, turşu, tere ve turp gibi garnitürlerle mükemmel bir öğle yemeği olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }