{ "title": "Pastane Simidi", "image": "https://www.simit.gen.tr/images/pastane-simidi.gif", "date": "20.01.2024 06:35:30", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Pastane simidi, hepimizin alışık olduğu bir lezzettir. Bunu evde kendiniz hazırlamak isterseniz, sizlere mükemmel bir tarif hazırladık. İçine koyduğumuz mahlebi sevmeyenler ilave etmeyebilir. Ancak simide ayrı bir lezzet verecektir. Biz koymanızı tavsiye ederiz. Pastane simidini kahvaltı için, çay saatleriniz için ya da çocuklarınızın ara öğünleri için hazırlayabilirsiniz. Üstelik kendi ellerinizle yaptığınızdan, gönül rahatlığıyla sevdiklerinizin tüketimine sunabilirsiniz. Şimdi birlikte pastane simidi yapımına başlayabiliriz.

Pastane simidi için gerekli malzemeler
Üzeri için
Pastane simidi nasıl yapılır?

Yoğurma kabının içine elenmiş unu koyun. Ortasını açarak içine yumurtayı, şekeri, yoğurdu, sıvı yağı, tuz, mahlep ve kuru mayayı koyun. Malzemelere suyu yavaşça ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın. Hamuru iyice yoğurduktan sonra, mayalanması için uygun bir yere kaldırın. Hava soğuksa biraz uzun sürede mayalanacaktır. Hamurunuz iki katı büyüklüğüne ulaşınca, istediğimiz gibi mayalanmış sayılır.

Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde 2 parça koparın. Bunların her ikisini çubuk şeklinde uzatın. Ardından ikisini birbirine dolayarak, halka şeklini verin. Uçlarını sıkıca kapatın. Bu arada pekmez ve suyu bir kabın içinde karıştırın. Hazırladığınız simitleri bu pekmezli karışımın içine daldırın. Daha sonra kavrulmuş susamın içine atarak simitleri susama bulayın. Bunları içini yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin içindeki simitlerin yaklaşık bir saat kadar mayalanmasını bekleyin.

Tepsideki simitler mayalanırken, sizde fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Fırının içine bir kâsenin içinde su koymayı unutmayın. Çünkü pastanelerdeki fırınlar buharlama usulüyle simitleri pişirir. Bu sayede simitler pişerken sertleşmez. Siz bunu kâsenin içine koyduğunuz suyla yapabilirsiniz. Simitler iyice mayalandıktan sonra, kızmış fırına koyarak pişirmeye başlayın. Kısa süre pastane simitleri pişecektir. Konuklarınıza çayla birlikte, ılık olarak ikram etmenizi tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.
" } ] }