{ "title": "Küçük Simit Tarifi", "image": "https://www.simit.gen.tr/images/kucuk-simit-tarifi.gif", "date": "19.01.2024 19:06:44", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Küçük simit tarifi, küçük simitleri kim atıştırmayı sevmez ki! Küçük büyük herkesin bunları severek yediğini tahmin ediyoruz. Özellikle küçük çocuklar bunları bayılıyordur. Hem açlığı bastırmak için hem de damak tadına hitap eden lezzetleriyle her evde yapılan küçük simitler, uzun süre bayatlamadan kaldığından, kavanozları süsler. Ancak sevildikleri için sıkça pişirmeniz gerekebilir. Sizler için oldukça lezzetli küçük simit tarifi hazırladık. Umarız lezzetiyle sizin de damak tadınıza hitap edecek. Şimdi birlikte tarifi hazırlamaya başlayalım.

Küçük simit tarifi için gerekli malzemeler
Küçük simit tarifi nasıl yapılır?

Hamuru yoğuracağınız yoğurma kabının içine elenmiş unu koyun. Unu kabartma tozu, mahlep, toz şeker, tuzla iyice karıştırın. Bunun ortasını havuz gibi açın. Ortasına oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini, yoğurdu, sıvı yağı, yumurta sarısını ve sirkeyi koyun. Havuzun ortasındaki malzemeleri elinizle şöyle bir karıştırın. Kenarlarından unla birlikte yoğurmaya başlayın. Hazırladığınız hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Hamur kıvamını bulunca 15-20 dakika kendisine gelmesi için dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz kadar parçalar kopararak, bunları elinizle simit şekline getirin. Önce fitil haline getirerek, ardından yuvarlak halka şekline getirin. Bunları altına yağlı kâğıt serdiğiniz ya da yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta beyazı sürün. Daha sonra susamları üzerlerine gezdirin. Bu arada fırınınızı 180 derecede ısıtın. Fırın tepsisini kızmış fırına atın. Üzerleri kızarıncaya kadar küçük simitleri pişirin. Ancak fazla pişirirseniz, simitler kuru olabilir. Bu nedenle hafif kızardıklarında fırından alabilirsiniz. Tercihinize göre, küçük simitleri konuklarınıza ılık olarak ikram edebilirsiniz. Yanında bir de çay demlediyseniz, tadına doyamazsınız. İçine koyduğumuz sirkenin etkisiyle çıtır bir lezzeti olacak, mahlep nedeniyle mükemmel aromalı bir tada sahip olacak. Umarız verdiğimiz küçük simitleri sizlerde beğenmişsinizdir.

Afiyet olsun.
" } ] }