{ "title": "Kolay Simit Tarifi", "image": "https://www.simit.gen.tr/images/kolay-simit-tarifi.gif", "date": "21.01.2024 22:12:57", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kolay simit tarifi, hepimiz simit canımız çektiğinde bunu satın almayı tercih ederiz. Ancak evde kendimizin pişirdiği her tarifin daha lezzetli olduğunu söylememize bile gerek yok. Bu yüzden arada bir de olsa, simitleri kendiniz yapmayı denemelisiniz. Oldukça kolay bir şekilde hazırlayabileceğinizi belirtelim. Sadece hamuru hazırlayıp, mayalandırmanız kolay simitleri hazırlamanız için yeterli olacak. Onun dışında sizi oyalayacak, zaman kaybettirecek yapım aşaması bulunmuyor. Dilerseniz kolay simit tarifini birlikte hazırlayalım ve ne kadar kolay yapıldığına şahit olalım.

Kolay simit tarifi için gerekli malzemeler
Kolay simit tarifi nasıl yapılır?

Önce bir yoğurma kabı hazırlayın. Bunun içinde toz şekeri, tuzu ve kuru mayayı iyice karıştırın. İçine sıvı yağı ilave edin. Hamur malzemelerinin içindeki 4 su bardağı unu yoğurma kabının içine koyun. Şimdi hamuru yoğurmaya başlayın. Kalan 1 su bardağı unu hamurun kıvamını tutturmak için kullanacağız. Biraz sert kıvamlı hamur hazırlamamız gerekiyor. Kıvamını yakaladığımız hamuru üzerini örterek dinlenmeye bırakalım. Hamur iyice mayalansın. Ta ki iki katı büyüklüğüne ulaşıncaya kadar bekleyin.

Hamurunuz mayalanırken sizde pekmezli karışımı hazırlayın. Bir kâsenin içine pekmez ve suyu koyarak iyice karıştırın. Simitleri soğuk pekmezleme usulüyle hazırlayacağız. Yani pekmezli suyu kaynatmayacağız. Diğer tarafta kavrulmuş susamı geniş bir tabağın içine koyun. Eğer kavrulmuş simit susamı bulamazsanız, susamları teflon tavada ağır ağır kavurabilirsiniz. Bunu kavrulmuş kullanmamızın nedeni, piştiğinde susamların beyaz kalmaması içindir.

Artık hamur mayalanmıştır. Hamuru tezgâhın üzerine alın. Bundan istediğiniz büyüklükte parçalar koparın. Her birini çubuk şeklinde şekillendirin. İki çubuk hamuru birbirine dolayın. Daha sonra uçlarını birleştirerek, simit şeklini verin. Hamura şekil vermekte hiç zorlanmayacaksınız. Çünkü hamur mayalandıktan sonra yeterince elastik bir yapıda olacak. Bu arada fırın tepsisini yağlayın ya da altına yağlı kâğıt serin. Simitleri önce pekmezli su karışımının içine batırın. Daha sonra kavrulmuş susama bulayın. Bunları fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin içinde simitler mayalanmaya devam etsin. Sizde fırınınızı 220 dereceye açarak ısıtmaya başlayın. İçine bir kâsenin içinde su koyun. Bu fırına buhar vereceğinden, simitlerin daha yumuşak pişmesini sağlar. Kızan fırının içine simit tepsisini atabilirsiniz. Simitler iyice istediğiniz gibi kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra fırından aldığınız simitlerin biraz soğumasını bekleyin. Kolay simit tarifini dilediğiniz zaman hazırlayabilirsiniz. Sizi oyalayan sadece hamurun mayalanma süresi olur. Onun dışında kolayca pişecektir. Yanında peynir ve çayla birlikte kahvaltı sofralarınızı, çay saatlerinizi şenlendirecek bu tariften sevdiklerinizi mahrum bırakmayın.

Afiyet olsun.
" } ] }