{ "title": "Kandil Simidi", "image": "https://www.simit.gen.tr/images/kandil-simidi.gif", "date": "21.01.2024 11:23:10", "author": "ezgi kılıç", "article": [ { "article": "Kandil simidi; kandil günlerinde yapılacak olan lezzetlerin başında, en harika simit tarifleri arasında yer almaktadır. Hamur işi yapmak isteyen kişilerin tariflerinde ilk sıralarda yer alan ve baş tacı olan kandil simidi, isteğe göre mahlep konularak hem oldukça nefis bir lezzet hem de oldukça harika bir koku sayesinde daha da çok tercih edilmektedir. Kandil simidi bayatlamayan hamur işleri arasında yer almaktadır. Kandil simidi sadece kandil günlerinde değil aynı zamanda kişilerin canı çektiği zaman ya da özel günlerde rahatlıkla yapabilecek lezzetli hamur işi tarifleri arasında yer almaktadır. Kandil simidinin iki çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biri mahlep kullanılarak yapılan kandil simidi diğeri ise mahlep kullanılmadan yapılan kandil simididir. İlk olarak mahlep kullanılmadan yapılan kandil simidinin tarifine bakalım.

Mahlep Olmadan Kandil Simidi Malzemeleri
Hamur Üzeri için
Mahlep Olmadan Kandil Simidi Nasıl Yapılır?

İlk olarak derin bir kabın içine 5 su bardağı unu koyuyoruz ve ortasını çukur haline getiriyoruz. Ortasını çukur haline getirdiğimiz unun içerisine oda sıcaklığında bulunan yaklaşık olarak 200 gram margarini ve 2 adet yumurtanın sarısını ekleyerek el yardımıyla bir müddet yoğuruyoruz. El yardımı ile bir müddet yoğurduğumuz hamurun olduğu derin kabın içerisine 2 çorba kaşığı sirke, yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı şeker, 2 çay kaşığı tuz ve 1 paket hamur kabartma tozunu da ekleyerek el yardımı ile güzel bir şekilde iyice yoğuruyoruz. Yumuşak bir kıvama gelen hamuru yaklaşık olarak 10 dakika bekletiyoruz. Yaklaşık olarak 10 dakika bir kenarda beklettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak koparıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparılan parçaları parmak genişliğinde şeritler yapıyoruz ve simit şeklinde birleştiriyoruz. Bu sırada fırın tepsisine yağlı kâğıt seriyoruz ve simit şekline getirdiğimiz hamurları yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine güzel bir şekilde yerleştiriyoruz. Daha sonra hamurun üzeri için ayırdığımız 2 tane yumurta akını hamurların üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz. Daha sonra isteğe göre çörek otu ve susamları üzerine yumurta akı sürülmüş olan hamurların üzerine serpiştirerek önceden 200 dereceye ayarlanmış fırına atıyoruz. Simitlerin üstleri kızarana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Üzerleri kızaran simitleri fırından alarak servis için hazırlayabiliriz.

Afiyet Olsun.

Mahlepli Kandil Simidi Malzemeleri
Mahlepli Kandil Simidi Üzeri için
Mahlepli Kandil Simidi Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine sıvı yağ, yoğurt ve 1 paket margarini koyuyoruz ve el yardımıyla yoğurmaya başlıyoruz. Daha sonra derin kabın içerisine toz şeker, tuz, kabartma tozu ve alabildiği kadar un eklenerek el yardımıyla güzel bir şekilde yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir. Elde edilen yumuşak hamur yaklaşık olarak yarım saat bir kenarda dinlendirilmelidir. Yaklaşık olarak yarım saat bir kenarda dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve ceviz büyüklüğünde koparılan bu parçalar parmak genişliğinde şeritler haline getirilerek şeritler yapıyoruz ve simit şekline getiriyoruz. Daha sonra el yardımı ile hazırlanan bu simitler önce yumurtanın akına daha sonra ise isteğe göre çörek otuna ya da susama batırılır. Bu sırada fırın 190 dereceye ayarlanır. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir ve el yardımı ile hazırlanan simitler yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine düzgün bir şekilde dizilir. Önceden 190 dereceye ayarlanmış olan fırına simitlerin dizildiği fırın tepsisi konur ve simitler kızarana kadar pişirilir. Kızaran simitler fırından çıkarılarak servis edilmek için hazırlanır. Artık kandil simitlerini servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }