{ "title": "Kandil Simidi Oktay Usta", "image": "https://www.simit.gen.tr/images/kandil-simidi-oktay-usta.gif", "date": "19.01.2024 02:30:05", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Kandil simidi Oktay usta, Çıtır çıtır lezzetiyle çay saatlerinin ve kandil günlerinin vazgeçilmezi olan muhteşem lezzette bir simit çeşididir. Ülkemizin geleneksel lezzeti olan kandil simidini bu tarif ile sizde evinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Pastanelerde hazırlanmış kandil simiteri kadar lezzetli olacağında hiç şüpheniz olmasın. Kolay gelsin.

Kandil Simidi Oktay Usta Malzemeleri
Kandil Simidi Oktay Usta Nasıl Yapılır?

İlk olarak hamur karıştırma kabının içerisine oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini alıyoruz. Daha sonra üzerine sıvı yağı ilave edip, elimizle karıştırarak birbirlerine kaynaşmasını sağlıyoruz. Üzerine yoğurdu da ekleyip bir miktar daha parmak uçlarımızla karıştırıyoruz. Ardından yumurtanın sarısını ilave edip beyazını daha sonra üzerine sürmek için bir kâsenin içine ayırıyoruz. Daha sonra sırasıyla mahlebi, toz şekeri ve tuzunu ilave ediyoruz.

Eklediğimiz bu malzemeleri de biraz karıştırdıktan sonra, yavaş yavaş ununu ilave ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar un ilave etmeye devam ediyoruz. En son kabartma tozunu da ekleyip, güzel ve özlü bir hamur elde edinceye kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz. Hazır hale gelen hamurun üzerine bir nemli bez örtüp 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizin içinde yuvarlayarak bezeler oluşturuyoruz. Bu bezeleri tezgâhın üzerinde yuvarlayarak ince rulo şeklini veriyoruz. (Hazırladığımız ruloların çok kalın olmaması gerekiyor, pişerken daha da kabarıp kalınlaşır. Bu yüzden boyutunu iyi ayarlamak gerekir) Ardından iki ucunu birleştirerek simit şeklini veriyoruz. Simidi önce yumurtanın beyazına daha sonra ise susama bandırarak, yağlı kâğıt serdiğimiz veya sıvı yağla yağladığımız fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak sıralıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }