{ "title": "Ankara Simit Tarifi", "image": "https://www.simit.gen.tr/images/ankara-simit-tarifi.gif", "date": "21.01.2024 15:40:24", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Ankara simit tarifi, sokak başlarında, pastanelerde satılan sıcacık simitleri evinizde kendiniz de pişirebilirsiniz. Size kahvaltıda, çay saatinde, ara öğünlerde eşlik edecek mükemmel bir lezzeti yaratabilirsiniz. Çoğumuzun hazır almayı tercih ettiği Ankara simit tarifini vereceğimiz ölçülerde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken malzemelerin ölçüsüne ve küçük püf noktalarına dikkat etmek olacak. Ankara simidinin özelliği sadece pekmezleme aşamasının soğuk olarak yapılmasıdır. Bu sayede simit ön pişme aşamasından geçmiyor. Direkt olarak fırında pişmeye başlıyor. İzmir gibi şehirlerimizde simit sıcak pekmezleme yapılarak üretilir. Şimdi sizlerle özlediğiniz lezzeti hazırlamaya başlayabiliriz.

Ankara simit tarifi için gerekli malzemeler
Üzeri için
Ankara simit tarifi nasıl yapılır?

Simitleri hazırlamak için geniş bir yoğurma kabı alalım. Yaş maya kullanacaksanız, bunu biraz su ve toz şekerle mayalandırın. Yoğurma kabının içine elenmiş unu, tuz ve mayayı koyun. İçine suyu azar azar ilave ederek, yoğurmaya başlayın. Simit hazırlarken en önemli aşama hamuru yoğurmaktır. Biraz uzun tutarak, sert bir hamur elde edin. Hani hep deriz, kulak memesi yumuşaklığı hamur diye. Bu sefer biraz daha sert bir hamur hazırlayacaksınız. Hamuru yoğurduktan sonra mayalanması için, üzerini örterek en az 1 saat kadar bekletin.

Bu arada pekmez ve suyu bir tencerenin içinde karıştırın. Ankara simidi yaptığımız için bunu kaynatmayacağız. Hamur mayalandıktan sonra uygun boyda bezeler kopararak, şekillendirmeye başlayabilirsiniz. Önce çubuk çekline getirdiğiniz bezeleri, halka haline getirin. Bunların ucunu açılmaması için iyi kapatın. Daha sonra simit halkalarını hazırladığınız pekmezli suyun içine daldırın. Verdiğimiz ölçüden yaklaşık 20 adet orta boy simit çıkar. Bunları pekmezli sudan sonra, kavrulmuş susama bulayın. Simit yapımında kavrulmuş susam kullanılmasının nedeni, simidin fırında çabuk pişmesindendir. Eğer normal susam kullanırsanız, pişince susamlar beyaz kalır. Bu nedenle ya hazır olarak simitlik susam alın ya da evde kendiniz susamları teflon tavanın içinde kavurun. Bunları içine yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Fırını yaklaşık 230 derecede ısıtın. Fırın tepsisini ısınmış fırının içine atın. Simitler hızlı pişeceğinden, tavsiyemiz başında beklemenizdir. Çünkü kıvamında pişirdiğiniz Ankara simidinin tadına doyulmaz. Fırından aldığınız simitleri, biraz ılındıktan sonra sevdiklerinize çayın eşliğinde, biraz peynirle birlikte ikram edebilirsiniz. Peyniri isterseniz tulum, beyaz peynir türlerinden ya da krem peynir olarak tercih edebilirsiniz. Simit ve peynir bize göre ayrılmaz ikilidir. Tercih size kalmış.

Afiyet olsun.
" } ] }