{ "title": "Açma Simit Tarifi", "image": "https://www.simit.gen.tr/images/acma-simit-tarifi.gif", "date": "19.01.2024 06:32:33", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Açma simit tarifi ile sevdiklerinize çay saatlerinizin yanında veya sabah kahvaltıları için güzel simitler yapabilirsiniz. Pastanelerde satılan açma simitlerden hiçbir farkı olmayan bu tarifimizi gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.

Açma Simit Tarifi Malzemeleri
Açma Simit Üzeri için
Açma Simit Nasıl Yapılır?

Bir su bardağı ılık sütü bir karıştırma kabının içerisine alın ve üzerine toz şekeri ilave edin. Sütün içinde şekeri eritin ve mayayı parçalayarak sütün içerisine alın ve parmak uçlarınız ile karıştırın. Un hariç diğer malzemelerin hepsini yoğurma kabını alıp karıştırın. Akabinde azar azar un ilavesi yapın ve ele yapışmayacak bir hamur oluşturun.

Bu aşama da unun yumuşaklığı çok önemlidir. Ne çok sert ne de çok cıvık olmayacak bir hamur olması gerekiyor. Kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Hazırlanılan hamurun bir nemli bez veya streç film serip sıcak bir mekânda mayası gelene dek bekletin. Arzu ederseniz açma simitlerin şekli verdikten sonra fırın tepsisinin üzerine alıp mayasını tepside de getirebilirsiniz.

1 saat kadar dinlenen hamurdan parçalar kopartıp simit şeklini verin ev yağlanmış fırın tepsisinin üzerine dizin. Bütün hamurları dizdikten sonra da üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin. 200 derecelik fırınında açma simitleri her tarafları hafif kızarana dek pişirin ve piştikten sonra da sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }